Відбулась онлайн-прем’єра фільму «Форма вогню» про героїв ДСНС

2 месяца назад 0

Відбулась онлайн-прем’єра документального фільму «Форма вогню» режисера Василя Київського, який розповідає про унікальну рятувальну операцію ДСНС у Херсоні у перші дні після визволення міста від російських окупантів.
Стрічка відтепер доступна для безкоштовного перегляду на платформі , повідомляє .

«Фільм присвячений рятувальникам та пожежникам ДСНС. Це герої, які кожного дня рятують життя. Для мене та моєї команди честь знімати проєкт про героїв без зброї»,  — сказав режисер.

Слоганом фільму стали слова головного героя — полковника ДСНС Андрія Козака: «Не ризикуючи життям, інше життя врятувати неможливо».Саундтреком фільму є пісня «Вільні люди» рок-гурту «Без обмежень».

«Форма вогню» розповідає про зведений загін рятувальників ДСНС, який розчищає херсонські дороги від розбитої російської техніки. В цей час унаслідок артилерійського обстрілу розпочинається пожежа у багатоквартирному будинку.

Загін ДСНС кидається рятувати людей – попри відсутність води, обладнання для пожежогасіння та кисневих балонів, з небезпекою для життя.
Фільм «Форма вогню» отримав максимальну кількість балів від журі кінофестивалю військового документального кіно "Вікторі". Його відзначили голлівудські діячі кіно, включаючи володаря двох «Оскарів» Шона Пенна та члена американської академії наук та мистецтв Лієва Шрайбера.

​Як повідомляв Укрінформ, стрічка “Форма вогню” авторства Костянтина Дєтковського та Василя Київського розповідає про роботу рятувальників Хмельницького гарнізону восени 2022 року у Херсоні.​

Значну частину сцен фільму складають відео надзвичайників під час порятунку херсонців з палаючих від обстрілів житлових будинків.