Відбулося перше після звільнення Великої Олександрівки богослужіння у місцевій громаді ПЦУ

2 дня назад 0

Перше після звільнення Великої Олександрівки богослужіння Божественної літургії відбулося на свято Петра і Павла в нашій місцевій православній громаді Рівноапостольного Великого Князя Володимира.
Про це повідомляє Херсонська єпархія ПЦУ.
Святкове богослужіння відправили протоієрей Віктор Нанівський, він прийняв на себе настоятельську опіку над громадою, і благочинний Північного та Інгульського округів протоієрей Тимофій Лендел.
Під час окупації громада була брутально пограбована російськими окупантами.
«Через бойові дії приміщення зазнало серйозних пошкоджень, тому сьогодні воно в аварійному стані і без ремонту непридатне для проведення богослужінь. Через це відправа відбулася біля приміщення на дворі під відкритим небом» , ─ йдеться в повідомленні.
В цій історії є ще один драматичний момент, пов'язаний з проблемою пастирства в часи важких випробувань.
«На жаль, парафіяни, які всіляко прагнуть відновити діяльність парафії, які впевнено чекали на повернення протоієрея Віталія Головкова, що до цього часу був їхнім настоятелем, в результаті його не дочекалися. Всупереч очікуванням і планам, вони на днях дізналися про те, що він не планує найближчим часом повертатися до них, натомість, вже подав прохання в штат іншої єпархії, де тимчасово до цього служив, поки не було можливості служити у Великій Олександрівці» , ─ йдеться у дописі.
Станом на сьогодні, Велика Олександрівка на Херсонщині є одним з найспокійніших районів в плані обстрілів. Особливо, з огляду на те, що зовсім безпечних територій в Україні зараз фактично немає.