Відбувся івент на тему: Зародження культури спілкування між цивільними та військовими

1 месяц назад 0

У місті Ірпінь 03 серпня відбувся перший інтерактивний івент присвячений темі «МІЖ НАМИ цивільними та військовими». Усі охочі могли приєднатися для підняття й обговорення важливої теми комунікації між тими хто живе своє мирне життя вдома з тими хто це життя нам забезбечує на фронті. На заході нарешті вперше були задані хвилюючі питання експертам й отримані на них прямі відповіді.

Наша землячка Юна Доброгаєва , уродженка Нової Каховки за підтримки молодіжної міської ради м. Ірпінь організувала благодійну зустріч усіх небайдужих зародити в нашому сульпільстві культуру спілкування між цивільними й військовими.

Ідея працювати над цією темою у волонтерки й активістки Юни виникла через непорозуміння у телефонному діалозі з військовим. Зіштовхнувшись із прірвою у спілкуванні й не знаючи, що відповідати на емоційні риторичні запитання Юна зрозуміла, що треба налагоджувати зв'язок між нами.

Через неабиякі зусилля звичайна молода херсонка, викладачка англійської мови, ініціювала публічне обговорення важливої для усіх нас теми. Вона взяла на свої плечі організацію усього заходу, запросила експертів. Зіткнулась із проблемами, але завдяки підтримці друзів і звичайних небайдужих людей вдало об’єднала однодумців.

Під час зустрічі обговорили, як будемо вчитися спілкуватися. Адже в голові кожного виникають такі запитання : Що робити? Як діяти? Ігнорувати? Посміхатися? Класти руку на серце? Як передати свою повагу?

« Давайте зароджувати культуру спілкування між цивільним й військовими разом .» — головна ідея події.

Жити в мирі — це розуміти й поважати один одного. Наша країна відроджується, а ми,українці, допомагаємо їй у цьому.

Багато відомих експертів, блогерів, соціальних діячів і звичайних людей які взяли участь у цьому заході, ділились своїми історіями й експертними думками.

У благодійному івенті були присутні такі учасники :

Анна Мирутенко, клінічний психолог-сексолог, яка працює з військовими «Формування компетентного ставлення цивільного населення до військових та ветеранів.»

« К ожний українець повинен памʼятати , що крім нашого професійного фронту , є інше життя, інший життєвий шлях- набагато складніший, страшніший та небезпечніший . Це шлях звичайних простих Людей, які обрали або змушені були обрати — стати Військовими », каже експертка Анна Мирутенко.

Володимир Мойсей, психолог, адаптивний атлет
« Як почати говорити з людиною яка має інвалідність/ культура інвалідності та що я можу змінити»

" Працюю із військовими. І для мене є важливим показати, що людина з інвалідністю може мати такі самі можливості. І особливо для мене це важливо в цей час, коли наші хлопці і дівчата втрачають кінцівки ".- ділиться думками експерт Володимир Мойсей

Олександр Ревтюх, ветеран війни
«Померти щоб народитись».

« Коли в мене щось не виходить, апатія- я згадую формулу ,яку винайшов для себе: потрібно померти на один день психологічно і народитися знов у тому стані у якому ти зараз, тобто, після поранення; представити, що ти- новонароджена дитина, але народилась без руки або ноги, але в тебе вже є якісь знання і ти пізнаєш свій світ абсолютно з нуля .» — розповідає експерт Володимир Мойсей.

Григорʼєва Наталія Василівна, дружина військового
«Як пережити розлуку. Життя до та після»

Організаторка має величезне бажання поширювати ідею культури спілкування між цивільними й військовими. Ця тема лише набирає обертів. Війна обов’язково закінчиться , а наші хлопці вже повертаються щодня. Зустрічаймо їх із розумінням як діяти.

« Найважче було знайти спікера-психолога , каже організаторка проєкту- Труднощі полягали в тому що насправді ніхто не хотів говорити на цю тему. Я писала в усі можливі фонди та інституції по всій країні, але мені всі відмовляли. Психологиня Аліса, на жаль відмовилась від участі, однак допомогла звʼязатися із колегою Анною, яка приїхала на зустріч із Житомирщини».

Запрошуємо до наступного івенту, який відбудеться незабаром. Його організація потребує часу, сил і, звісно, коштів. Про точну дату та реєстрацію у гугл-формі можна довідатися на нашому сайті й на сторінці фейсбук.

Підтримати ініціативу й наступний івент можна за посиланням: https://send.monobank.ua/jar/CoAP59kn3

Звертаємо вашу увагу на те, що зараз триває збір на рації для наших херсонських саперів. Одна рація коштує 26 300 грн. Хлопці купили вже 6 своїми силами. Потрібно ще дві. Сума збору 52 600 грн. Терміново.

Посилання на донат: https://send.monobank.ua/jar/8PpbVXRRLn