Відомий волонтер з Херсона дядя Гріша приїхав до Вінниці

1 неделя назад 0

До Вінниці прибув відомий волонтер з Херсона Григорій Янченко, знаний за позивним дядя Гріша. Чоловік збирає пожертви для військових. 

Про це  у Вінницькій міській раді. 

77-літній чоловік присвятив волонтерству десять років життя. За цей час вдалося зібрати суму в майже 9 мільйонів гривень. У холод і спеку, під снігом та проливним дощем – він не припиняє своїх мандрів. Переконує, робитиме це допоки вистачить сил – до Перемоги України.

Дядя Гріша на на візочку з жовто-блакитним стягом та стилізованим прапором кавунового краю подорожує містами України, щоб зібрати кошти на допомогу ЗСУ. Робив це навіть попри погрози росіян в окупованому Херсоні.

Напередодні чоловік відвідав Житомир, а сьогодні дістався Вінниці. У місті зустрівся з заступником міського голови  Ігорем Откидачем

Волонтер народився на Чернігівщині. 55 років прожив у Херсоні. Працював будівельником, служив у радянській армії, де отримав мінно-вибухове поранення з багатьма осколками. Це, за словами Григорія, через двадцять років призвело до гангрени ніг, пальців рук, які згодом ампутували. Дружина дяді Гриші пішла з життя 4 роки тому.