«Він був справжнім патріотом». Жінка загиблого на війні херсонця Іллі Федоренка просить надати йому звання Героя України

12 месяцев назад 0

Жінка загиблого військового з Херсона Іллі Федоренка Юлія просить підтримати петицію про присвоєння чоловікові посмертно звання "Герой України". Про це Юлія Федоренко розповіла Суспільному.

Текст петиції опублікований на сайті президента, зібрали вже понад 8 000 голосів.
Юлія розповіла, що її загиблий чоловік був справжнім патріотом України. У 2013 році він був учасником Євромайдану, завжди займав чітку громадянську позицію.

"Після повномасштабного вторгнення вивіз мене з дитиною до Одеси, а сам пішов у військкомат. Не зміг чекати, поки хтось звільнить наш дім з окупації. Після війни ми мріяли повернутись додому в рідний Херсон, мріяли про велику родину, про трьох дітей"
, — говорить Юлія Федоренко.

Ілля Федоренко нагороджений орденом "За мужність" ІІІ ступеня від президента України, відзначений почесним нагрудним знаком Головнокомандувача Збройних Сил України "Сталевий Хрест" генерала Залужного, розповіла Юлія.
Військовий загинув 8 серпня 2023 року під час бойового завдання у складі підрозділу на тимчасово непідконтрольній території України в районі Роботиного Запорізької області після танкового обстрілу з боку російських військових.

"Ілля із честю та гідністю виконав свій обов'язок громадянина України щодо захисту своєї держави. До останнього подиху залишився вірним своїм побратимам, своєму народу та Батьківщині. Без батька залишилась наша донечка Соломія, їй два роки та вісім місяців"
, — розповіла дружина Юлія.

Також рідні загиблого захисника Херсона, молодшого сержанта 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Дмитра Візняка просять підтримати  про присвоєння йому посмертно звання "Герой України".
Раніше донька загиблого жителя Херсона Ігоря Попова Альона Мамросова також просила підтримати петицію про присвоєння батькові посмертно звання "Герой України".