Ворог намагається прорватися на правий берег Дніпра на Херсонщині — його шанси мінімальні, — Гетьман

4 часа назад 0

На Придніпровському напрямку російські окупанти посилили штурми, намагаючись захопити острови на Дніпрі, щоб загрожувати Херсону. Про це раніше повідомив речник Сил оборони півдня України Владислав Волошин. Однак малоймовірно, що російським військам вдасться досягти успіху. Їхні шанси перейти з лівого берега на правий, форсувати Дніпро — мінімальні. Таку думку озвучив військовий аналітик Олексій Гетьман в ефірі телеканалу .

На думку експерта, одна з цілей російських загарбників — розтягнути Сили оборони за різними напрямками.

“Звісно, якщо їх більше і будуть розтягуватися війська по лінії фронту, то нас менше і ми будемо тоншими. Це очевидно. Я не думаю, що у росіян є шанси перейти з лівого берега на правий біля Херсона. Точиться війна за острови. На них ми вже давно організували позиції. І я не думаю, що їм вдасться захопити ці острови, там така специфічна природа”, — сказав Гетьман.
Логіка окупантів, на його думку, проста — проводити “м’ясні штурми”, щоб домогтися успіхів.

“Якщо не виходить щось зробити, у них логіка дуже проста: не вийшло, значить, додаймо ще [живої сили]. Звідси й беруться ось ці “м’ясні штурми”, тому що не можуть вони збагнути, не можуть придумати, як домогтися результату. У підсумку приймають дуже просте, з їхнього погляду, але згубне для їхніх же військових рішення — давайте просто збільшимо кількість живої сили”, — зазначив аналітик.
Водночас, вважає він, далі збільшуватиметься не кількість штурмових груп, не їхня чисельність, а інтенсивність атак.

“Не більше буде груп, вони будуть просто частіше намагатися атакувати. Одну групу знищили, на підході буде друга, потім третя. Але вдасться їм це чи ні? Судячи з місця розташування, рельєфу місцевості, — навряд чи. Але шанси є завжди. Шанси потрібно оцінювати як ймовірність у кілька відсотків: може 5%, може 10%. Шанси завжди є якісь. Але вони можуть бути досить серйозними, а можуть бути мінімальними. Ось на Херсонщині шанси в окупантів перейти з лівого берега на правий, форсувати Дніпро — мінімальні”, — резюмував Гетьман.
Нагадаємо, російські війська за минулу добу чотири рази безрезультатно  підрозділи Сил оборони із займаних позицій на Придніпровському напрямку.