Врожайність сільгоспкультур на лівобережжі Херсонщини знизилась вдвічі

2 месяца назад 0

Відсутність зрошення, посушливе літо, а також криворукість російських управлінців призвели до того, що на лівобережжі Херсонщини врожайність впала на 50%. Особливо постраждали вологолюбні культури, наприклад, овочі. Як розвʼязати проблему з відсутністю меліорації після підриву окупантами дамби Каховської ГЕС – росіяни не знають, але обіцяють це зробити “найближчим часом”.

Про це повідомляють кореспонденти  з посиланням на російські джерела.

“Зараз у господарстві «Асканійське» йде збирання коріандру. На черзі – соняшник. Цього сезону врожайність впала майже вдвічі через високу температуру. Минулого року – ситуацію врятували дощі… Овочі та кормові культури зазнають нестачі води, яку неможливо швидко компенсувати”, – зазначають росіяни.

Окупанти планують надалі застосовувати для зрошення підземні води. Що їм заважало це зробити цього року – невідомо. Та й рівень води в артезіанських свердловинах поступово знижується, що призвело до дефіциту води навіть для побутових потреб місцевого населення.

Попри неврожай, вирощене на окупованих територіях Херсонської області зерно вивозиться до Росії, а згодом  Здебільшого крадене збіжжя росіяни експортують до КНР, Індії та Туреччини. Паралельно з цим місцеві фермери відмовляються  розрахуватись з населенням за орендовані земельні паї, адже у них “немає грошей”.