У Генічеську місцеві просять прибирати паролі від Wi-Fi, щоб підключитися до мережі

2 года назад 0

Генічеськ, як і вся Херсонщина, досьогодні майже без зв’язку. Де-не-де сигнал “пробивається”, але весь зв’язок,  в тому числі, йде через російських провайдерів.

Оскільки немає мобільного сигналу, люди переважно користуються інтернетом для зв’язку з близькими. Генічани, що лишилися в окуповоному місті, просять людей прибирати паролі від свого Wi-Fi, аби до їхньої мережі могли підключитися сусіди і зв'язатися з рідними.

Допис із таким закликом місцева жителька в соцмережах. Ініціативу одразу підхопили інші містяни. Всього за декілька годин репост зробило більше сотні людей.

“Так, коли підходимо до будь-якого двору, ми завжди будемо на зв'язку і зможемо подзвонити або написати своїм рідним та близьким” , – зазначила жінка.

Скріншот допису у FacebookВ коментарях містяни одразу почали ділитися своїми даними про мережу, а також зазначати місця, де є відкритий Wi-Fi. Скріншот коментарів до допису у Facebook Нагадаємо, 30 травня у Херсоні та Херсонській області повністю зник зв’язок. Жителі регіону залишилися без українського мобільного зв’язку та доступу до інтернету, а також без можливості здійснити національні та міжнародні дзвінки, використовуючи стаціонарні телефони. Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України , що зникнення зв'язку сталось через дії російських загарбників. Повернути український зв'язок на цей раз складніше, але оператори та влада зазначають, що роблять для цього все можливе.