У Генічеську на Херсонщині готуються до відключення газу

2 года назад 0

У курортному Генічеську на Херсонщині готуються до «холодної блокади», пише Голос України.
Полтавська фірма, яка володіє трубопроводом з Стрілковського газового родовища до згаданого міста, листом попередила про намір його демонтувати через відмову влади відшкодувати його вартість чи вносити платню за оренду. А оскільки інші джерела постачання голубого палива тут відсутні (до національної газової мережі район не підключений) , це може призвести до масового відключення систем автономного обігріву. Тож муніципальна влада готується рятувати земляків.
Міська комісія з техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила рішення розмістити стаціонарний пункт обігріву у великому приміщенні кінотеатру «Україна», який може вмістити сотні замерзлих.
Втім, якщо і його не вистачить, до стаціонарного додадуться ще й мобільні – наметові прихистки. Хоча у Генічеську сподіваються, що до локауту все ж не дійде, і власник газопроводу все ж не зважиться у розпал зими перекрити постачання газу для цілого міста й трьох сусідніх сіл Стрілкове, Щасливцево та Приозерне на перешийку Арабатська стрілка.