У ХДУ готують до випуску каталог картин юних художників

4 года назад 0

До Міжнародного для музики та до Дня працівників освіти у перший жовтневий день у Херсонському державному університеті відбулося урочисте відкриття мистецької виставки. Експозиція – певні підсумки пленеру «Море барв», який традиційно проходить на базі ХДУ.
Зазначимо, що пленер, ініціатором і організатором якого є факультет культури і мистецтв, проходить вже п’ятий рік поспіль. І за ці роки географія мистецького заходу розширилася й набула популярності. Активну участь у пленері беруть не тільки студенти й викладачі нашого освітнього закладу, а й представники з різних міст України. Незабаром ці картини та багато інших можна буде побачити у каталозі, який готує кафедра образотворчого мистецтва і дизайну.
Урочисто відкрив мистецьку виставку ректор ХДУ Олександр Співаковський : «Я впевнений, якщо є люди, які можуть нести велике мистецтво – у нашого університету і у держави в цілому є майбутнє! Для юних талантів важливо презентувати свої роботи, а нам, у свою чергу, насолоджуватися мистецькими творами».
За словами декана Миколи Левченка, факультет культури і мистецтв – це факультет щасливих людей. З нагоди свята він побажав всім щастя, наснаги і здоров’я. А пленеру – вийти на міжнародний рівень.
Доцент кафедри Віталій Ракович зазначив, що стало доброю традицією учасникам пленеру виїжджати та наповнюватися природою: «Це дуже добре для художників закарбовувати природу у свідомості, а згодом відтворювати її образи». Як організатор пленеру Віталій Володимирович зазначив, що й надалі планує розвивати мистецьку школу півдня України й, безпосередньо, кафедри образотворчого мистецтва і дизайну ХДУ.
Своїми враженнями поділився третьокурсник Данило Шулєв, який вже другий рік поспіль бере участь у «Морі барв»: «Писати етюд – нелегко, а творити його під відкритим небом – ще складніше. Але всі труднощі відходять на інший план, адже, в першу чергу, – це задоволення від процесу, натхнення, емоції й досвід. А, головне, що з-під твого пензля з’являється щось прекрасне».
На виставці представлені картини, виконані в різних техніках, різні за колоритом та композицією. І кожна особлива по-своєму. Тож протягом жовтня всі охочі можуть насолодитися експозицією та поринути у «Море барв».
Прес-центр ХДУ