У Херсон всі комунальні підприємства вже готові до подачі тепла, — Прокудін

11 часов назад 0

У Херсон всі комунальні підприємства вже готові до подачі тепла.

Про це під час наради з керівниками громад Херсонщини повідомив керівник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

"Сьогодні провів нараду з керівниками громад Херсонщини щодо підготовки до опалювального сезону 2024-2025 років. Це чергове складне випробування, яке ми проходимо в умовах цілодобових атак російської армії.

Ворог продовжує бити по критичній інфраструктурі області, тому нам потрібно діяти чітко та злагоджено, щоб забезпечити людей теплом.
Цьогоріч особливий акцент зроблено на забезпеченні безперебійного постачання тепла, проведенні ремонтних робіт і своєчасному запуску об’єктів житлово-комунального господарства та соціальної сфери.

Під час наради з кожним керівником звільнених громад ми детально обговорили всі аспекти, які дозволять упевнено увійти в опалювальний сезон" , — зокрема повідомив Прокудін.

За словами Прокудіна, у Херсоні, де збереглося централізоване теплопостачання, всі комунальні підприємства вже готові до подачі тепла.

Важка ситуація — у мікрорайоні Острів, однак робитимемо все можливо, аби й тамтешні будинки були з теплом.

У громадах, що не мають централізованого опалення, готові індивідуальні котельні, а також використовуються електричні обігрівачі. Усі необхідні ресурси – у наявності.

"Ми передбачили й резервні джерела живлення на випадок аварійних відключень електроенергії. Жителі Херсонщини не мають залишитися без тепла за будь-яких обставин.

Окремо хочу подякувати благодійним організаціям, які допомагають забезпечити безкоштовними опалювальні матеріали мешканців сіл. Загалом допомогу отримають понад 38 тисяч родин, наразі вже забезпечено майже 11 тисяч домогосподарств.

Робота триває! Разом ми забезпечимо наші громади всім необхідним для комфортного проходження цього складного опалювального сезону" , — також повідомив керівник ОВА.