У Херсоні намагаються вирішити проблему з дефіцитом ліків

2 года назад 0

З цією метою сьогодні, 29 березня Херсонський міський голова Ігор Колихаєв провів сьогодні розширену нараду з керівниками міських аптечних мереж. На порядку денному – найнагальніше: ціни на ліки та, власне, їхня наявність.
Враховуючи те, що нас читають не тільки друзі, більшість інформації, яка лунала на засіданні, ми висвітлити не можемо. Але дещо міський голова дозволив оприлюднити.
Перше. Керівники аптечних мереж погодилися з доводами міського голови й радо працюватимуть для містян.
Друге. Аби збити спекулятивні цінові накрутки «приватних рук», офіційні аптечні мережі працюватимуть приблизно в одній ціновій політиці.
Третє. Закупівля медпрепаратів для лікарень міста відбуватиметься за гроші внесків, що надходять на благодійні рахунки Херсона.
Четверте . Відпускати ліки в аптеках будуть нормовано, аби уникнути спекулятивного скуповування препаратів.
«Я знаю і розумію проблеми, з якими щодня стикаються наші херсонці. І ми тут не просто співчуваємо, а кожен день працюємо задля того, аби зробити перебування містян в окупованому Херсоні хоч трохи простішим.
Як і що ми робитимемо з доставкою ліків до офіційних точок продажу, – виключно наші складнощі, але міська влада не залишить людей сам на сам із цією проблемою», – зазначив Ігор КОЛИХАЄВ.