У Херсоні поліцейські затримали торговця зброєю

2 месяца назад 0

У Херсоні оперативники управління карного розшуку спільно з працівниками Херсонського районного управління поліції та за силової підтримки спецпідрозділу КОРД затримали 37-річного чоловіка під час збуту зброї. 

Про це звітує пресслужба поліції Херсонської області.

Поліцейські з’ясували, що 37-річний житель Кіровоградської області займається збутом зброї на території області. Поліцейським стало відомо, що фігурант із травня по червень 2024 року збув чотири корпуси гранат Ф-1, чотири запали УЗРГМ-2 та 250 набоїв калібру 5,45.  
Зловмисника затримали під час чергового збуту зброї за участі працівників інших оперативних служб обласного главку поліції. Фігурант продав реактивний піхотний вогнемет та реактивну багатоцільову гранату місцевому жителю за 40000 гривень.

Під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання фігуранта поліцейські також виявили та вилучили ще один боєприпас калібру 30 мм.Як розповів начальник управління карного розшуку поліції Херсонської області Денис Карімов, наразі уся продана фігурантом зброя вилучена. Нині її походження перевіряється. Чоловік був затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. 

Наразі фігуранту вже повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами» Кримінального кодексу України. Затриманому загрожує позбавлення волі на строк від трьох до семи років. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Слідчі дії тривають.