У Херсоні розцвіли ботанічні сади

3 года назад 0

У Херсоні зацвітають хризантеми, айстри, жовтіють листя на деревах. У ботсадах двох херсонських вишів наразі бал осінніх квітів.
На зовнішній вигляд дендропарку Херсонського державного аграрно-економічного університету цьогоріч вплинули зміни клімату та більш рання осінь, розказує декан факультету рибного господарства та природного користування Павло Бойко.
" Понад 2 місяці не було дощу, який би промочив ґрунт достатньо для дерев, чагарників тощо. І листопад почався набагато раніше цього року. Як бачите, парк вже жовтий, а лише початок жовтня. Це теж прикрасило парк раніше, ніж зазвичай ", — говорить Павло Бойко.
Декан агрономічного факультету Херсонського державного аграрно-економічного університету Іван Мринський говорить, що зараз дендропарк поповнився фарбами сезонних квітів.
" У нас дуже багато гарних квітів. Нещодавно почали квітнути багаторічні айстри, які не тільки ароматом приваблюють наших відвідувачів, але й осінніх бджіл, які ще встигають зібрати трішки осіннього меду ", — каже Іван Мринський.

У дендропарку університету понад 300 видів рослин, говорить Іван Мринський. За його словами, це як дерева, так і чагарники.
У ботсаду Херсонського державного університету цьогоріч розквітли 1,5 тисячі хризантем. Це менше, ніж минулими роками – вплинули погодні умови, сказала директорка ботанічного саду Ніна Сушинська.
Антоніна Аксьонова прийшла сюди із дітьми відпочити та сфотографуватись.
" Прийшли до ботанічного саду, щоб насолодитися хризантемами, тут багато їх різновидів – яскраві, красиві квіти. Обожнюю жовтий колір і тут якраз їх достатньо. З дітьми насолоджуємося погодою і свіжим повітрям ", — каже Антоніна Аксьонова.
Влада Кузнець приїхала з Миколаєва до своєї подруги Влади Шевельової, разом пішли на прогулянку. За їх словами, територія ботанічного саду велика і така гарна природа, яку люблять фотографувати.
Суспільне Херсон