У Херсоні стартував відбірковий тур фестивалю-конкурсу народної творчості “Йшла Коляда вулицями міста”

3 года назад 0

З 20 грудня до 8 січня у Херсоні за підтримки міського голови Ігоря Колихаєва та секретаря міськради Галини Лугової проходить міський відкритий фестиваль-конкурс народної творчості «Йшла Коляда вулицями міста».
Як повідомляє пресслужба Херсонської міської ради, захід організовано управлінням культури міськради з метою збереження та популяризації української культури, фольклорної спадщини, самобутніх традицій святкування різдвяних свят Херсоні.
 Заявки приймаються до 2 січня включно!
 Цінні подарунки чекають щасливих власників, а люди привітань!
 У фестивалі-конкурсі можуть брати участь як професійні, так і аматорські вокальні і театральні колективи (окремі виконавці), у т.ч. представники закладів культури та освіти, які шанують українські звичаї, знають (вивчають) і люблять виконувати колядки, щедрівки та віншування, долучатися до вертепних дійств і які готові презентувати свою творчість широкому загалу.
 Журі визначить претендентів на призові І, ІІ і ІІІ місця в номінаціях:
 – «Колядник року» (великі колективи, малі групи, окремі виконавці);
 – «Вертеп року» (великі колективи, малі групи).
 8 січня кращі колядники та вертепи Херсона візьмуть участь у святковому Гала-концерті фестивалю до Свята Різдва Христового, що відбудеться на території “Диволенду” (площа ККЗ “Ювілейний”, біля головної новорічної ялинки).
 Деталі конкурсу можна переглянути за посиланням – https://cutt.ly/6Uq4Fyg