У Херсоні стоматполіклініка може стати приватною через збитковість

3 года назад 0

У 2021 році фахівці Управління аудиту та контролю Херсонської міської ради проводили аналіз ефективності використання майна, фінансових ресурсів та інших активів КНП «Міська клінічна лікарня ім. Лучанського». Зокрема, стоматологічного відділення лікарні. За результатами аудиту встановили, що стоматполіклініка є збитковою, деяки види робіт ведуться з порушеннями. Про це повідомляє пресслужба Херсонської міської ради.
Відтак, було прийняте рішення скоротити поліклінічне відділення у складі лікарні Лучанського. Про це на пресконференції у міськраді розповів в.о. заступника міського голови Роман Головня. За його словами, зараз відпрацьовується механізм, щоб не ліквідувати стоматологічне відділення, а зберегти колектив й робочі місця:
«Для лікарні стоматологічне відділення було збитковим, хоча стоматологія – справа не збиткова. Ми вбачаємо два шляхи: закрити стоматологічне відділення й звільнити усіх людей, або дати можливість людям зберегти колектив – а це 60 працівників, зберегти робочі місця, зберегти податки від них і дати можливість херсонцям отримувати стоматологічні послуги у звичному для них місці. Ми відпрацьовуємо механізм, щоб колектив це приміщення взяв в оренду і почав працювати, як приватний заклад» , – сказав Роман Головня.
Він зазначив, що майно залишиться комунальним і буде здане в оренду людям, які там працюватимуть.
З результатами аудиту комунального некомерційного підприємства «Херсонська міська клінічна лікарня ім. О.С. Лучанського” Херсонської міської ради, його висновками та рекомендаціями можна ознайомитися за посиланням.