У Херсоні виступили музиканти національного симфонічного оркестру

3 года назад 0

Світова класика від національного заслуженого академічного симфонічного оркестру України. 14 жовтня музиканти виступили у Херсонському палаці молоді та студентів.
Розпочався концерт Симфонією до-мажор українського композитора Максима Березовського.
На сцені 60 музикантів. Художній керівник і диригент Володимир Сіренко. У програмі колективу ще концерт для скрипки з оркестром Мендельсона та симфонія "З Нового світу" Дворжака, розказує генеральний директор оркестру Олександр Горностай.
Ми щасливі знову повернутися до вас. Три роки тому, у 2018, був подібний тур до 100-річчя нашого оркестру. Тепер до 30-ти річчя Незалежності України. Ми пам’ятаємо гарячий прийом херсонської публіки. Ми дуже щасливі, що ми сьогодні з Вами", — каже Олександр Горностай.
Зала, через карантинні обмеження, напівпорожня. Це засмучує музикантів, каже трубач оркестру Роман Олексієнко, але це вимушений захід.
Все дуже класно. Дуже приємно, як нас активно сприймає публіка. На жаль, з об’єктивних причин не має 100% наповненості залу, але хто тут, вони активні і щирі. Вони дуже підтримують музикантів. А це для нас найважливіше. Ми віддаємо свою енергетику, а вони відповідно нам свою", — говорить Роман Олексієнко.
" Не дуже часто ходжу на такі концерти. Перша частина концерту сподобалася більше. Не знаю чому так. А так оркестр молодець. Прикро, звичайно, що так мало людей у залі ", — каже глядач Іван Козиренко.
" У нас зараз мало концертів. І в Херсон не часто заїжджають такі оркестри. А я за цим сумую, мені не вистачає цього. Концерт дуже класний. Молодці ", — говорить глядачка Олена Чубар.

" Ну, це такий злагоджений колектив. Оркестр чудово грає. Він викликає прекрасні емоції ", — говорить глядачка Людмила Лісняк.
У Херсоні оркестр в рамках туру, присвяченого ювілею нашої держави. Розпочався він 28 серпня. У програмі колективу 24 концерти. Херсон – 22 у списку, далі Миколаїв та Київ.
Суспільне Херсон