У Херсоні з бюджету позичають гроші на парковки та тролейбуси

2 года назад 0

У Херсонській міській раді члени постійної комісії з питань фінансів, планування бюджету, інвестицій, регуляторної політики та соціально-економічного розвитку продовжують розгляд питань, які виносяться на сесію 25 лютого.
Так, депутати підтримали виділення поворотної грошової допомоги КП «Сервіс-Центр» на облаштування парковок. Там має з’явитись спеціальна розмітка та QR-коди.

Також до членів комісії звернувся директор МКП “Херсонелектротранс” Ігор Житченко. Уже в квітні підприємство має сплатити першу частину відсотків по кредиту ЄБРР, який місто отримало на закупівлю нових тролейбусів. Незважаючи на підвищення тарифу, підприємство не встигає до квітня закумулювати необхідну суму (мова йде про більше, ніж 3 мільйони гривень).

За словами Ігоря Житченка, друга сплата має відбутись вже у листопаді, сплатити потрібно буде вже більше 5 мільйонів гривень. Директор МКП “Херсонелектротранс” запевнив депутатів, що восени підприємство розрахується власними коштами.
Також депутати розглянули звіт щодо виконання у 2021 році Міської програми оздоровлення та відпочинку дітей Херсонської міської територіальної громади на 2021 – 2025 роки та проєкт рішення про внесення змін до Програми розвитку дорожнього господарства м. Херсона на 2020 – 2024 роки.
Херсонська міська рада