У Херсоні затвердили тарифи на перевезення громадським транспортом

2 года назад 0

Сьогодні, 27 січня виконавчий комітет Херсонської міської ради підтримав рішення “Про встановлення тарифів на послуги міського пасажирського транспорту загального користування”.
Так, згідно документу, із 1 липня 2022 року тариф на перевезення пасажирів у тролейбусах складатиме 6 грн.
Тарифи на послуги з перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування за наявності GPS-трекерів складатимуть 8,00 грн за одну поїздку. Для дітей шкільного віку, за наявності та пред’явлення водієві при вході до маршрутного транспортного засобу учнівського квитка, на період 01.09 до 30.06 – в розмірі 4,00 грн за одну поїздку.
Рішення стосовно встановлення нових тарифів на перевезення пасажирів у міських маршрутних автобусах набере чинності з моменту його підписання.
За словами в.о.заступника міського голови В’ячеслава Білковського , рішення про підвищення тарифів у міському транспорті продиктоване в першу чергу здорожчанням електроенергії, комплектуючих та інших складових тарифу.
“Ми знаємо, що до цього тарифи у міських автобусах були диференційовані – 6 грн херсонців платили за перевезення у транспорті малої місткості. У зв’язку з тим, що останній працює на паливі газ-метан, який за дуже короткий термін подорожчав майже на 143%, перевезення стали нерентабельними. Це призвело до того, що приватні перевізники почали масово не виходити на маршрути”, – пояснює В’ячеслав БІЛКОВСЬКИЙ.