У Херсонському держуніверситеті активно триває вакцинація

2 года назад 0

Сьогодні, 3 листопада, задля забезпечення безпечного освітнього середовища у Херсонському державному університеті відбулася чергова сесія вакцинації від коронавірусної інфекції.
Кількість вакцинованих співробітників та тих, хто надав довідку щодо наявності протипоказань до вакцинації, становить 91,5%, знаходяться у відпустці, декретній відпустці або хворіють – 7,4%, не вакциновано лише 1%. На робочих місцях тільки 100% вакцинованих або надавших довідки працівників.
Щеплення проводять медичні працівники Херсонської міської клінічної лікарні імені Є.Є.Карабелеша на базі медичного центру ХДУ.
Перед вакцинацією необхідно пройти стандартну процедуру: заповнити анкету про стан здоров’я та обрати вакцину серед двох запропонованих – Pfizer або CoronaVac. Після щеплення пацієнт півгодини знаходиться під наглядом лікаря або довіреної особи. Сертифікат про вакцинацію від Сovid-19 видається сімейним лікарем після щеплення другою дозою.
Нагадуємо, що наразі у Херсонському державному університеті діє пропускний режим: студенти можуть потрапити до університету лише за наявності студентського квитка, а викладачі та співробітники – за сертифікатами, довідками про повну вакцинацію. Або тестами, що підтверджують відсутність захворювання на Сovid-19.
— Для нас важливо покращити ситуацію з вакцинацією серед мешканців гуртожитків та збільшити кількість вакцинованих студентів. Ми мотивуємо (НЕ змушуємо) молодь до щеплення і це дає свої позитивні результати. За день маємо ще плюс 85 осіб, які отримали щеплення. Загалом у нас уже більше 1150 вакцинованих студентів.
Дякуємо студентам за увагу до свого здоров’я та здоров’я оточуючих! Вакцинація дійсно є ефективною: навіть якщо людина захворіла, то переносить коронавірус досить легко. Принаймні, по нашому університету серед захворівших жодного госпіталізованого. Не зупиняємося! Вакцинуємося!,закликав ректор ХДУ Олександр СПІВАКОВСЬКИЙ.
Наступна сесія відбудеться 11 листопада для тих, хто вже отримав першу дозу вакцини наприкінці жовтня.
Пресцентр ХДУ