У Херсонському держуніверситеті готуються до нового навчального року

4 года назад 0

Вчора, 10 серпня у Херсонському державному університеті відбулося чергове засідання ректорату. На порядок денний були винесені питання підготовки до нового навчального року.
Зі вступним словом до присутніх звернувся ректор ХДУ Олександр Співаковський . «Лише від нашої мотивації та спільної роботи залежатиме як і куди ми будемо рухатися далі. Ми повинні докласти усіх зусиль та зробити так, аби Херсонський державний університет й надалі займав лідуючи позиції на ринку освітніх послуг. Та аби диплом нашого вишу визнавали в усьому світі», – зазначив Олександр Співаковський. Також ректор окремо зупинився на питаннях навантаження, початку нового навчального року та заходів до Дня знань, проведення яких буде залежатиме від перебігу карантину у регіоні.
Про державну атестацію університету в частині провадження наукової діяльності доповів перший проректор Сергій Омельчук. За його словами, університет відновлює цю процедуру. «У минулому році ми подали заявку на три наукові напрями – суспільні науки, технічні науки, біологія та охорона здоров’я. Цього ж року ми будемо готувати документи вже за п’ятьма науковими напрямами – додаються гуманітарні науки, природничі й математичні науки», – зазначив Сергій Омельчук. Та наголосив, що у цьому процесі будуть задіяні всі кафедри. А університет вважатиметься атестованим в частині впровадження наукової діяльності, якщо ми атестуємо хоча б один науковий напрям.
Також перший проректор детально зупинився на питаннях підготовки освітнього форуму й обласної конференції педагогічних працівників. Сергій Омельчук висвітлив питання моніторингу сторінок факультетів офіційного сайту ХДУ щодо оприлюднення навчальних/робочих навчальних планів на 2020-2021 н.р.
Надалі перейшли до розгляду блоку питань проректорки з міжнародних зв’язків, науково-педагогічної роботи та комунікаційних технологій Оксани Лаврикової. Серед яких – проведення процедури обрання вибіркових дисциплін циклу професійної підготовки у 2020/2021 н.р. для першого (бакалаврського) і другого (магістерського) рівнів на платформі KSU online. Як зазначила Оксана Лаврикова, до 14 серпня презентації вибіркових дисциплін мають бути завантажені на платформу KSU-online. Там вони будуть оцінені гарантами освітніх програм разом із запрошеними експертами та відповідно рекомендовані або ні. З 2 по 6 вересня студентам відкриватиметься можливість на спеціально створеному сервісі анонімно обрати собі освітню програму, а до 11 вересня проходитиме формування відповідних груп. Також проректорка доповіла про забезпечення ефективної роботи офіційного сайту ХДУ.
Проректор з соціально-гуманітарної та науково-педагогічної роботи Сергій Кузнецов розповів про підготовку до проведення Дня знань у ХДУ.
Про результати роботи структурних підрозділів університету за перше півріччя 2020 року проінформував проректор з фінансово-господарської та науково-педагогічної роботи Максим Вінник.
Також присутні заслухали інформацію про підготовку до проведення засідання Вченої ради та ознайомилися з перебігом вступної кампанії-2020.
Прес-центр ХДУ