У Херсонському держуніверситеті навчаються у змішаному форматі

2 года назад 0

Навчання в Херсонському державному університеті відбувається у змішаному форматі, який передбачає запровадження дистанційного навчання у разі потреби.
Наприклад, у зв’язку з карантином в окремій групі. Для переважної більшості здобувачів освіти навчання відбувається у звичному режимі, очно. Відвідування занять контролює навчальний відділ.
Ректор ХДУ Олександр Співаковський неодноразово наголошує, що якісна освіта неможлива без присутності студентів на парах. До того ж, навчання на деяких освітніх програмах у дистанційному режимі унеможливлює реалізацію повноцінного освітнього процесу.
Підтримують позицію навчання face to face й представники студентського самоврядування. Тим паче, що активно зростає кількість вакцинованих студентів та охочих зробити щеплення. Наразі, станом на 25 жовтня, більше тисячі студентів денної форми навчання вже отримали щеплення.
«Ми змотивували людей вакцинуватися. Забезпечуємо, з одного боку, якість, а з іншого – безпеку. Наразі ми залишаємося єдиним університетом у Херсоні, який проводить навчальний процес очно. Наша мета залишається незмінною – максимально забезпечувати якісний освітній процес. Україна і роботодавець чекають від нас високоякісних фахівців. А диплом Херсонського державного університету тотожний якості знань», – наголосив ректор ХДУ Олександр Співаковський.
Звісно, керівництво університету тримає на контролі ситуацію із захворюваністю на коронавірус. Виконуються усі протиепідемічні заходи безпеки, відвідування університету сторонніми особами заборонено.
Щодня в освітньому закладі моніториться ситуація з відвідуванням студентів. Фахівці навчального відділу перевіряють наявність на заняттях. Відсутність можлива лише з поважних причин, які мають документальне підтвердження.
Перехід на дистанційне навчання запроваджується там, де цього вимагає ситуація. Але й в цьому випадку контролюється особиста присутність студентів онлайн, всі заняття записуються та зберігаються на сервері.
Отже, шановні студенти, співробітники, працюємо в звичному режимі та бережімо себе!
Пресцентр ХДУ