У Мінреінтеграції розповіли, як ВПО та УБД можуть безкоштовно перевезти речі по Україні

2 месяца назад 0

Переселенцям нерідко доводиться переїжджати з місця на місце, перевозячи всі речі. І на це можна витратити чималу суму грошей, оплачуючи послуги перевізника або користуючись поштовим пересиланням. Але зараз ВПО, а також УБД можуть зробити це абсолютно безкоштовно.

У Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій поділилися корисною інформацією з внутрішньо переміщеними українцями та учасниками бойових дій. Як повідомили у відомстві, ці дві категорії громадян можуть скористатися безкоштовною послугою з перевезення особистих речей територією країни.

Виявляється, транспортна компанія "Грузар" вирішила надати посильну допомогу українцям, які постраждали в результаті російської агресії. Організація розпочала соціальний проект, у рамках якого пропонують УБД та ВПО перевести вантажі в межах України. Перевізник може здійснити перевезення особистих речей об'ємом не більше ніж 10 кубічних метрів і вагою до однієї тонни.

Від бажаючих стати учасником соціальної програми потрібно небагато: наявність офіційного статусу учасника бойових дій чи внутрішньо переміщеної особи, а також заповнення . Для додаткової інформації або допомоги у заповненні заявки можна звернутися за номером телефону (093) 990-18-91 з понеділка до п'ятниці в робочий час – з 10:00 до 18:00.

У Мінреінтеграції зазначили, що за період 2024-2025 років планується надати допомогу майже трьом тисячам українських сімей.

"У разі великої кількості заявок насамперед допомога надаватиметься найбільш нужденним сім'ям" , — додали у відомстві.