У Мінсоцполітики повідомили, на скільки зростуть пенсії українців після індексації

1 год назад 0

Нещодавно в Інтернеті з'явилася інформація, що індексацію пенсій можуть перенести на квітень. Але в Мінсоцполітики відповіли, що жодних перенесень не буде.

Також голова Мінсоцполітики Оксана Жолнович розповіла, що пенсії в Україні у березні зростуть на 18-20 відсотків через інфляцію, їх остаточні розрахунки будуть оприлюднені наприкінці лютого, коли уряд опублікує ухвалу про індексацію.

Про це в інтерв’ю Українській службі Голосу Америки повідомила Жолнович.

“Ми підвищуватимемо пенсії, враховуючи інфляцію в березні. … Відсоток сказати ще не можу, тому що він складно розраховується, не дуже дорівнює інфляції, а гнучкіший. Але я думаю, від 18 до 20 відсотків збільшення буде”, – сказала голова Міністерства соціальної політики України.

Жолнович також наголосила, що під час війни українському уряду вдалося зберегти виплати пенсій завдяки зарплатам військових.

“Пенсійний фонд за цей проміжок часу фактично продемонстрував свою стійкість, і це сталося, як би там не дивно не було, але завдяки нашим воїнам, бо близько мільйона людей пішли служити до армії, там у них досить високі заробітні плати із цих зарплат у нас є єдиний соціальний внесок, який іде до Пенсійного фонду, що дозволило стабілізувати пенсійний фонд, не провалити його, тобто наші внутрішні гроші, які ми сплачуємо військовим, вони працюють як інструмент підтримки пенсіонерів», – розповіла Жолнович.

За словами міністерки, зараз в уряді продовжуються розрахунки зростання пенсії, “оскільки кінцевий показник інфляції буде в лютому опублікований, зараз ми його з відповідних статистичних органів беремо і за формулою розраховуємо”.

Постанову про індексацію грошових доходів населення Кабмін оприлюднить наприкінці лютого, повідомляє представник уряду.
Жолнович також зазначила, що уряд продовжує нараховувати пенсії українцям на окупованих територіях та пенсіонерам, які змушені були виїхати за кордон.