У населених пунктах п’яти громад деокупованої Херсонщини триває відбудова зруйнованих об’єктів

2 месяца назад 0

У Чорнобаївській, Кочубеївській, Великоолександрівській, Борозенській та Високопільській громадах Херсонської області триває відбудова та будівництво об’єктів, зруйнованих внаслідок обстрілів армії РФ.

Про це під час брифінгу розповів перший заступник начальника Херсонської ОВА Дмитро Бутрій, повідомляє .

Він зазначив, що у Чорнобаївській громаді триває відбудова дитсадка, зруйнованого армією РФ. Наразі там відремонтували покрівлю, замінили вікна, змонтували електропроводку, зробили водопостачання та водовідведення, а також під'єднали нову опалювальну систему. 

Видатки на об'єкт становлять 11 мільйонів 400 тисяч гривень.

“Нині будівельники оздоблюють стіни, фасад, ремонтують підлогу та облаштовують вентиляцію” , — повідомив Дмитро Бутрій.

У Кочубеївській громаді 6 мільйонів 200 тисяч гривень виділили на капітальний ремонт будівлі сільської ради. Частина від запланованих робіт вже виконана. На об'єкті продовжують працювати будівельники.

Також у населених пунктах Великоолександрівської громади триває відновлення школи, дитсадка, адмінбудівлі та будівництво нової амбулаторії.

Загалом видатки на об'єкти становлять 25 мільйонів 600 тисяч гривень. Усюди тривають ремонтні роботи.

У Борозенській громаді продовжується капітальний ремонт медичного закладу.

“Там вже полагодили покрівлю, демонтували підлогу, поштукатурили стіни, провели термомодернізацію будівлі зі зміною вікон, а також бетонування залізобетонних конструкцій міжповерхових сходів” , — додав посадовець.

Наразі у закладі проводять роботи з благоустрою, а також монтаж дверей. Видатки на об’єкт становлять 9 мільйонів 300 тисяч гривень.

У Високопільській громаді на ремонт дитсадка, двох шкіл та спорудження  очисних споруд спрямували 46 мільйонів 700 тисяч гривень. На об'єктах продовжують працювати будівельники.