«У нашому підрозділі я єдина дівчина»: як служить на Херсонщині військова із позивним «Ксена»

3 месяца назад 0

Оксана служить санітаркою-стрільцем у 124 окремій бригаді територіальної оборони на Херсонщині. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну працювала начальником пересувних відділень на "Укрпошті".

Історію про неї опублікував на сторінці у Facebook  Генеральний штаб ЗСУ .

Чоловік Оксани має інвалідність, сама жінка хворіє на цукровий діабет. Та попри це вона проявила мотивацію та наполегливість для того, щоб долучитись до лав Збройних Сил України, написали у дописі.

Таке рішення дівчина прийняла з перших днів війни й одразу показала себе, як відповідальна та надійна бійчиня.

"Спочатку було страшно, однак я змогла перебороти свій страх, тож тепер закликаю кожного, хто сумнівається, приєднатися до боротьби. Кожен має допомогти вигнати ворога з нашої країни",  – сказала вона.

Оксана — єдина дівчина у своєму підрозділі, але каже, що завдяки підтримці та розумінню з боку товаришів, відчула себе частиною команди.

"Наші командири чудові, і ми завжди допомагаємо один одному, незалежно від ситуації. Під час однієї з ротацій з лівого берега наш човен потрапив під прицільний обстріл. Це був надзвичайно небезпечний момент, але завдяки підтримці товаришів ми вийшли з цієї історії неушкоджені та змогли врятуватися", – розповіла військова.

"Ксена" мріє про перемогу у війні. Після цього планує подорожувати Україною, щоб дослідити всі її куточки, йдеться у дописі. Щоб наблизити мир дівчина закликає всіх жінок та чоловіків приєднуватись до боротьби: "Допоможіть нам швидше закінчити цю війну. Ваша допомога надзвичайно потрібна!"  — говорить Оксана.
 
​Раніше у Facebook 124 ОБрТрО повідомляла історію військової з Херсонщини на псевдо "Марго". Вона пішла на службу до лав ЗСУ після підриву армією РФ Каховської ГЕС.​