У проблемах з водою, які створили самі, окупанти винуватять інших

2 месяца назад 0

«У зв’язку з регулярними обстрілами з боку ЗСУ у системі електрозабезпечення відбуваються чисельні пошкодження,  — повідомила окупаційна адміністрація Нової Каховки. —  Внаслідок цього виникають перенавантаження у мережі, що призводить до тимчасових перебоїв у системі водозабезпечення у мікрорайоні Центральна Основа і смт Дніпряни».

В іншому повідомленні окупаційна адміністрація пише, що, крім Дніпрян, від знеструмлення страждають жителі Тополівки і Райського.

«Атакуючи округ, оператори ЗСУ направляють дрони на електропідстанції, лінії електропередач, -брешуть в «адміністрації». — У Дніпрянах в двох будинках на вулиці Наддніпрянській через обрив після обстрілу противника відключилась електрика. Крім цього, на землю упав дріт під високою напругою» . У сусідній Каховці -ситуація з електроенергією та сама. І так само окупанти перекладають провину за те, що не можуть тримати електромережі у належному стані, на інших.

«Я вам так скажу, і не втомлюсь повторювати це — головні електропідстанції були знищені ворогом — написав у своєму телеграм-каналі голова окупаційної Каховської адміністрації Павло Філіпчук. —  Безперебійна подача електроенергії при непрацюючих підстанціях фізично неможлива… Коли є електрика, працюють свердловини. Там, де вони є» . Чи треба таке коментувати? — питання риторичне.

Богдан СТРАЖАК,