У Скадовську вчителям вручали ноутбуки

2 года назад 0

У школи Херсонщини продовжує надходити сучасна комп’ютерна техніка в межах реалізації проєкту «Ноутбук кожному вчителю» від Мінцифри та МОН.
Вчора, 29 грудня 254 новенькі ноутбуки отримали голови територіальних громад Скадовського району. Їх особисто вручили перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій Соболевський, депутат обласної ради – керуючий справами обласної ради Павло Александров, перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Шибаєв.
Захід відбувся у приміщенні Скадовської районної державної адміністрації. Техніка придбана за рахунок співфінансування з державного та місцевих бюджетів. Вартість одного закупленого ноутбука становить 18 300 грн. Далі комп’ютери передадуть в навчальні заклади Бехтерської (30 штук), Голопристанської (59 штук), Долматівської (15 штук), Каланчацької (37 штук), Лазурненської (8 штук), Мирненської (2 штук), Новомиколаївської (10 штук), Скадовської (59 штук) та Чулаківської (34 штук) територіальних громад.
“Такими кроками ми створюємо сучасну освітню мережу. І це лише початок. У наступному році ми працюватимемо над освоєнням державної субвенції на реалізацію програми «Спроможна школа для кращих результатів», придбання шкільних автобусів, забезпечення пожежної безпеки в закладах освіти, а також на модернізацію харчоблоків та їдалень”, – зазначив перший заступник голови обласної ради – керівник виконавчого апарату Юрій СОБОЛЕВСЬКИЙ.
Загалом у 2021 році з державного бюджету виділено 980 млн грн на придбання 60 тис. ноутбуків для вчителів усієї України. Субвенція на закупівлю техніки для Херсонщини склала понад 24,5 млн грн, громади виділили близько 4,8 млн грн. За ці кошти придбано 1605 персональних комп’ютерів, які розподілено між районами наступним чином: Бериславському – 199, Каховському – 427, Скадовському – 254, Генічеському – 299 і Херсонському – 426.
Херсонська обласна рада