Як правильно обрати бензин для генератора. Рекомендації щодо заправки баку

2 года назад 0

Як правильно обрати бензин для генератора. Рекомендації щодо заправки баку

Який бензин не варто купувати для заправки бензогенератора

Основна рекомендація з цього питання — звертати увагу на:

  • Склад палива.

Ті варіанти, які йдуть без корисних домішок, а саме свинцю краще не купувати, адже свинцеві добавки в бензині сприятливо впливають на роботу приладу, його надійність та довговічність. Свинець захищає свічки від нагару та покращує роботу двигуна. Щодо терміну зберігання, то краще обирати так звані “свіжі” варіанти.

  • Термін зберігання.

Якщо паливо знаходиться на складах та в магазинах понад 6 місяців, то воно починає окислюватись, втрачає свої позитивні властивості, а це призводить до появи нагару та кіптяви на стінках циліндрів. Чималу роль грає і температура зберігання. Це стосується як магазинів, так і вашої власної комірки. Чим вищі градуси, тим швидше окислюється бензин і знижується його октанове число. Тому варто суворо дотримуватися рекомендацій, що вказані в інструкції або на пакуванні.

Як обрати якісне паливо для генератора

Перше і головне правило вибору пального — дотримання рекомендацій виробника приладу. Але є і загальні поради, які також варто взяти до уваги. Якість бензину — це один із важливих показників, що впливають на безперебійну роботу генератора та його довговічність. Слід обирати з-поміж двох варіантів рекомендованих професіоналами: А95 та А92. Використовувати паливо з низьким октановим числом не заборонено, але потрібно розуміти, що з часом це може призвести до проблем з пристроєм та до його вірогідної поломки.

На наш погляд кращим рішенням для заправки генератора є А92. Це якісне пальне за розумною ціною. А ось за 95 і 98 не має сенсу переплачувати. Такі октанові числа краще залишити для власних автомобілів.

Інструкція заправки баку бензинового генератора

Для початку варто приділити увагу питанню змішування палива з мастилом. Експерти радять:

  • Міксувати мастило та бензин в пропорції 1 до 50 тільки у двотактних двигунах.
  • В чотиритактні двигуни заливати виключно чисте паливо.

Щодо вибору мастила, то його необхідно купувати та заправляти в прилад, враховуючи сезонність користування генератором. Для холодного осінньо-зимового періоду підійдуть варіанти від 0W до 25W, а в теплу пору — від 25W до 40W. Якщо .ви шукаєте невилилий генератор для дому то Вам стоїть звернути увагу на генератор Hyundai HHY 7050Si. Більше інформації про цей генератор на сайті компанії Електромотор.

Щоб подовжити моторесурс приладу варто дотримуватися нескладних правил заправки паливного бака:

  1. Не заливати резервуар до країв. Необхідно залишати до 3 см вільного місця до горловини.

  2. Не частити із заправками.

  3. Зливати невикористане пальне на час простою апарату.

  4. Заправка агрегату в гарно вентильованому приміщенні.

  5. Своєчасне ТО: заміна фільтрів та рідин.