Учора до лікарні ім. Є.Карабелеша за консультацією звернулося 1180 пацієнтів, 41 хворий на діабет отримав інсулін

2 года назад 0

Підрозділи КНП «Херсонська міська клінічна лікарня ім.Є.Є.Карабелеша» знаходяться за різними херсонськими адресами і здебільшого треба долати пристойні дистанції, щоб дістатися до медичного закладу.
Але містянам не стають на заваді ні переповнений громадський транспорт, ні напруження в умовах воєнного стану, якщо вони потребують медичної допомоги. І їх сподівання щодня виправдані. На своїх робочих місцях на них чекають медики.
Так, 16 березня в дорослих і дитячих поліклініках надано 480 особистих консультацій сімейних лікарів, педіатрів і «вузьких» спеціалістів, в онлайн режимі  проконсультовано близько 700 осіб. Маленьких діток лікарі також відвідують на дому, а в стаціонарних умовах їх роблять масажі.
45 херсонців взяли участь у вакцинальній кампанії від Ковід-19. За потреби пацієнти робили ЕКГ, скористалися послугами маніпуляційних і фізіопроцедурних кабінетів, зробили перев’язки і навіть поспілкувалися з психологом. До речі, у поліклініці № 2 продовжує роботу у штатному режимі амбулаторне реабілітаційне відділення.
До стаціонарних відділень лікарні поступило 23 пацієнти: 8 – в міський інсультний центр, 6 – в гастроентерологічне відділення, 3 –  неврологічне,  2- кардіологічне і 1 – в хірургічне.
У нинішніх обставинах, у стресовій ситуації, медики черговий раз звертаються до херсонців бути уважними один до одного і зважати на появу незвичних симптомів в оточуючих їх людей. Особливо це має велике значення під час прояву ознак інсульту. Надати допомогу хворому з таким діагнозом важливо якомога швидше. Тож не зволікайте і будьте пильні!
Бережіть себе і будьте здорові!
Пресслужба Херсонської міської ради