“Їхати до України не обов’язково”: до Міноборони відповіли, чи працюватимуть ТЦК за кордоном

1 месяц назад 0

Варто одразу нагадати нашим шановним читачам, що в Україні продовжується дія воєнного стану, а також відбуваються заходи щодо загальної мобілізації. Багатьох українців, які перебувають за межами держави, цікавить, чи будуть ТЦК і СП працювати в інших країнах.

Вже надійшла відповідь, і стало зрозуміло, що Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки (ТЦК та СП) не працюватимуть за кордоном. А значить, і вручати повістки за межами України ніхто не буде.

Про це стало відомо завдяки інформації від спікера Міністерства оборони Дмитра Лазуткіна в ефірі однієї з українських радіостанцій. “ТЦК за кордоном не працюватимуть. Міністерство оборони не може коментувати ті чи інші дії Міністерства закордонних справ. Вручення повісток за кордоном виглядає досить нереальним”,  – заявив він.Лазуткін пояснив, що після набуття чинності новим законом про мобілізацію чоловіка призовного віку як в Україні, так і за кордоном мають протягом 60 днів оновити військово-облікові дані. Це можна буде зробити, зокрема, через електронний кабінет.

“Обов’язково їхати в Україну не треба, але якщо людина хоче захищати Батьківщину, хоче приєднатися до Сил оборони, то, звичайно, варто приїжджати в Україну… Ті, хто за кордоном, матимуть змогу оновити військово-облікові дані в консульських установах, а також через електронний кабінет” , – зазначив речник Міноборони.