Українців з 16 років вноситимуть до реєстру призовників без проходження ВВК, — Мінреінтеграції

1 месяц назад 0

У Мінреінтеграції повідомили про запровадження змін щодо військового обліку в Україні. В одному з пунктів йдеться про те, що українців з 16 років буде внесено до реєстру призовників навіть без проходження військово-лікарської комісії.
У прес-службі Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України опублікували повідомлення про деякі нововведення, які допоможуть забезпечити оптимізацію та ідентифікацію відомостей у Єдиному державному реєстрі призовників, військовозобов'язаних та резервістів (ЄДРПВР).
Зазначається, що на черговому засіданні Кабінет міністрів ухвалив постанову "Про реалізацію експериментального проекту з автоматичної верифікації та перевірки відомостей про призовників, військовозобов'язаних та резервістів". У документі вказано чотири важливі аспекти, які стосуються українських чоловіків.
Згідно з першим пунктом, всі молоді люди віком від 17 до 25 років повинні бути взяті на військовий облік без проходження ВЛК. Це стосується не лише тих, хто перебуває на території України, а й за кордоном.
Далі йдеться про те, що чоловіки віком від 18 до 60 років, які звертаються для оформлення закордонного паспорта, перебуваючи за межами України, мають пройти перевірку військово-облікових документів через електронну систему "Трембіта".

"Хлопці віком від 16 до 25 років, які проживають в Україні та звертаються за оформленням паспорта, будуть внесені до Єдиного державного реєстру призовників, військовозобов'язаних та резервістів без проходження ВВК. Також це стосується тих, хто перебуває за кордоном" , — йдеться у документі.
У постанові, яку було розроблено Мінреінтеграції, Міноборони, Державною міграційною службою, МВС та Генштабом ЗСУ, також зазначено необхідність сформування списку українських громадян чоловічої статі від 16 до 60 років, які підлягають постановці на військовий облік та чиї дані мають бути в ЄДРПВР.