З жителів Раденська окупанти збирають гроші «для допомоги Курській області»

2 недели назад 0

Про те, що окупаційна адміністрація ініціювала збір коштів у Раденську Олешківського району «для допомоги жителям Курської області», повідомив телеграм-канал «Херсон: Война без фейков». Ще й додали: «Це не жарт».

Канал уточнив, що це — саме той самий район, який постраждав від руйнування росіянами Каховської ГЕС і страждає від їхніх обстрілів, а його жителі залишились «без адекватного рівня допомоги з боку Росії». «І тепер жителі цього району повинні нести і віддавати готівку для жителів Курської області, — зазначено у тексті. — І готівку потрібно обов’язково віддавати лише через адміністрацію ринку у Раденську».

Окупанти відреагували миттєво. На окупаційному телеграм-каналі «От Мариуполя до Карпат» спочатку назвали інформацію «дичиною», а після того її… підтвердили. «Кошти для Курської області дійсно збираються, лише не адміністрацією ринку, як указано у пості опонента, — написали. — Адміністрація виступає проміжною ланкою, так як у Раденську відсутня електрика і, відповідно, зв’язок». А кошти, мовляв, збирає «Єдина Росія». Просто через адміністрацію ринку це їй легше робити.

Уявляєте рівень цинізму окупантів?! У раденців не лише переліченого на початку, а навіть електрики і зв’язку немає, і, незважаючи на це, окупанти змушують їх «жертвувати» жителям Курщини, яким і так, судячи з сюжетів українських і закордонних журналістів, допомагають наші ЗСУ! Нічого, скоро вони і жителям поки що окупованого лівобережжя допоможуть. І поженуть клятого окупанта далеко за Маріуполь, назавжди відбивши бажання думати ще і про Карпати.

Богдан СТРАЖАК,