Займалася «розквартируванням» військових РФ. У Франківську заочно засудили колаборантку з Херсонщини — СБУ

3 месяца назад 0

В Івано-Франківську до десяти років ув'язнення заочно засудили колаборантку з Херсонщини, яка працювала в одному з територіальних управлінь окупаційної адміністрації Скадовського району.
Про це повідомили на Facebook-сторінці СБУ Івано-Франківської області.

Слідчі з'ясували, що після російської окупації району жителька села Красне добровільно влаштувалася на службу до незаконних органів влади. Її призначили спеціалістом так званого територіального управління сільського поселення Красне адміністрації Скадовського муніципального округу.

"Колаборантка займалася "розквартируванням" військовослужбовців агресора у вільні будинки в Красному та роздавала російську "гуманітарну" допомогу. Крім того, знімалася у відеороликах російської пропаганди, що демонстрували "переваги" окупаційної влади", — йдеться у дописі.

В окупаційній адміністрації жінка відповідає за фінанси та майно, веде облік підприємців та працевлаштовує місцевих жителів в "органи влади".
Разом із керівництвом російської адміністрації колаборантка неодноразово брала участь у громадсько-політичних заходах, організованих незаконною владою.

Суд визнав жінку винною у колабораційній діяльності за ч. 5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

Її засудили до десяти років позбавлення волі з позбавленням права обіймати адміністративні посади на строк 15 років та з конфіскацією всього належного їй майна.

Вирок набере законної сили після закінчення терміну подання апеляційної скарги, оскільки обвинувачена переховується від правосуддя на окупованій території. Строк відбуття покарання обчислюватиметься з моменту її фактичного затримання.