Закуплять сміттєвози та розставлять на вулицях контейнери: як і коли у Херсоні збираються розв’язати проблему зі сміттям

12 месяцев назад 0

Щоб розв'язати проблему зі сміттям у Херсоні, міська адміністрація закупить сміттєвози та розставить вулицями міста контейнери для сміття. Про це на першій пресконференції розповів керівник МВА Роман Мрочко.

Тендер на закупівлю сміттєвозів, за словами керівника МВА, оголосять у травні. Тоді ж планують закупити і тисячу контейнерів.

"Ми розставимо їх по місту, бо є вулиці де цих баків не було. Їх не те що викрали, чи сховали, їх взагалі там не було. І я вважаю, на перший період тисячу сміттєвих баків вистачить перекрити сміттєву кризу. І закупівля п'яти сміттєвозів, а в майбутньому ще отримання інших сміттєвозів як допомоги з інших громад і областей, нам повністю допоможе розв'язати це питання", — розповів Мрочко.

А поки в Херсоні є три сміттєвози, каже керівник МВА. Їх передали Вінниця, Київ і Київська область. Працюють і приватні компанії.

"ОСББ має право саме визначати, я не маю права їм говорити з якою компанією приватною чи якоюсь іншою укладати договори про вивіз сміття. Мною також створена комісія, яка визначає осередки надзвичайних ситуацій по сміттю і нашими комунальними підприємствами воно вивозиться",
— сказав Мрочко.

Що відомо

  • У Херсоні з другого січня 2023 року перестали вивозити сміття. Біля сміттєвих баків накопичувалися відходи, люди відчували постійний сморід.
  • 14 січня 2023 року до Херсона прибули п'ять одиниць техніки: два самоскиди та три сміттєвози, один з яких місту подарують.