Замість «гориничів» окупанти пропонують суцільний «русскій мір»

2 месяца назад 0

«Що таке «Горинич»?  — запитує у своєму телеграм-каналі окупаційне Мінцифри Херсонської області. І саме ж відповідає: «Горинич» — прозваний у народі за форму, неліцензійний пристрій, який складається з однієї антени і трьох конвертерів, який дозволяє безкоштовно приймати ТВ-програми з трьох супутників з близьких орбітальних позицій».
«На Україні «Гориничі» до цих пір користуються популярністю» , — докоряють окупанти. Не то що на Росії, де правлячий клас давно взяв телебачення під свій контроль. Але у фейковому Мінцифри, звісно, це пояснюють іншими словами: «У Росії «Гориничі» були популярні до початку 2000-х років, а потім росіяни зробили вибір на користь легальних операторів безпосереднього супутникового мовлення (таких як «НТВ-плюс» або «Триколор»), Цей вибір обумовлений перш за все широким спектром каналів і вищою якістю трансляції». А ще, (або, вірніше, найперше) тим, що росіяни таким чином не побачать і не почують жодної інформації, окрім офіціальної. Тобто, не почують правди.

У пакетах супутникового обладнання «Русскій мір», який окупанти продовжують встановлювати на окупованому лівобережжі, глядачів, пише окупаційна «Комсомольская правда», чекають «20 загальноросійських каналів, телеканали нових регіонів і Криму, 11 різножанрових каналів». То звідки вони можуть довідатись правду?!

Наразі, аби дістати своєю пропагандою всіх, на Херсонщині окупанти, повідомила «КП», «безкоштовно встановлюють обладнання у населених пунктах, де утруднений прийом ефірного ТБ» . Таких населених пунктів — 149. Перелік затверджено «наказом» окупаційного Мінцифри від 6 травня цього року. Про населені пункти з переліку окупаційна адміністрація області пише: «їх жителі можуть отримати безкоштовний доступ до мовлення федеральних обов’язкових загальнодоступних телерадіоканалів. Пропозицією можуть скористуватись ті, у кого встановлено обладнання даного оператора і одноразово оплачене підключення до мережі». Тож платити, хоч і одноразово, але доведеться. Хоча це, якщо говорити про гроші. Якщо ж про інші категорії: ті, хто підключається до «Русского міра», постійно платитимуть своїм розумом і свободою.

Борис ВИНОГРАДОВ,