Збитки довкіллю Херсонщини внаслідок війни перевищують ₴266 мільярдів

1 месяц назад 0

Збитки довкіллю Херсонщини, спричинені воєнними діями та підривом греблі Каховської ГЕС, перевищують 266 мільярдів гривень.
Про це повідомив у  міністр захисту довкілля та природних ресурсів Руслан Стрілець за підсумками робочої поїздки до регіону, передає .

«Херсонщина — четвертий регіон по Україні за розміром довкіллєвих збитків у понад 266 млрд гривень. Понад рік тому Херсонщина взяла на себе удар найбільшої екологічної та гуманітарної катастрофи в Європі з часів Другої світової війни – підриву Каховської ГЕС. Маємо колосальні наслідки для всіх екосистем» ​, — йдеться в повідомленні.

Крім того, станом на сьогодні 98% деокупованих лісів регіону залишаються недоступними для господарювання через мінування, 50% — внаслідок підтоплення під час Каховської катастрофи.
Уряд спільно з місцевою владою обговорюють можливість удосконалення методик з обрахунку збитків довкіллю за допомогою застосування аерокосмічної зйомки. Державній екологічній інспекції доручено напрацювати пропозиції щодо цього питання.

Як повідомляв Укрінформ, на Херсонщині у лісосмузі в селі Біляївка​ на російській міні підірвався чоловік, постраж​далий втратив частину ноги, його доправили у лікарню.

Фото ілюстративне