Ангеліна Калініна зіграє за збірну України на Олімпійських іграх у Парижі

3 месяца назад 0

Міжнародна федерація тенісу підтвердила участь спортсменки на турнірі.
Жіноча збірна України з тенісу матиме максимальну квоту в одиночному розряді на Олімпійських іграх-2024. На турнірі у Парижі зіграють чотири українські тенісистки — максимально можлива кількість, про це повідомляє НОК України.

Останньою представницею України, що отримала право зіграти на Олімпіаді в одиночній сітці стала Ангеліна Калініна. Участь тенісистки мала бути підтверджена Міжнародною федерацією тенісу, оскільки вона не виконала необхідної умови щодо достатньої кількості матчів за національну команду в олімпійський цикл.

Таким чином, Україну на Олімпіаді-2024 у жіночих турнірах представлять:

  • одиночний турнір:  Марта Костюк, Еліна Світоліна, Даяна Ястремська, Ангеліна Калініна
  • парний турнір:  Людмила Кіченок та Надія Кіченок

Також у НОК України повідомили, що очікують підтвердження щодо участі у парному турнірі ще одного тандему українок. Раніше капітан жіночої збірної України з тенісу Михайло Філіма повідомляв, що другу пару тенісисток сформують з тих гравчинь, що відібралися на Олімпіаду-2024 в одиночній сітці.

Олімпійський турнір з тенісу відбудеться 27 липня — 4 серпня.

Збірна України з тенісу на Олімпіадах: що відомо

  • Для Ангеліни Калініної Олімпіада-2024 стане дебютною в кар'єрі. У рейтингу WTA станом на 17 червня тенісистка займає 47-ме місце.
  • За всю історію українці вибороли лише одну медаль на Олімпійських іграх — "бронза" Еліни Світоліної у Токіо-2020 стала першою.
  • Серед чинних тенісисток, що грали на попередніх Олімпіадах, двічі на турнірі виступали Еліна Світоліна, а також Людмила та Надія Кіченок. По одному разу змагалися Леся Цуренко та Даяна Ястремська. Марта Костюк мала виступити на Олімпіаді-2020, однак через травму плеча була змушена знятися з турніру.
  • Востаннє у чоловічих турнірах Олімпіади українці виступали ще у 2016 році — Ілля Марченко (в одиночному та парному) та Денис Молчанов (у парному).