COVID-19 і збірна України: поки що перемагає вірус

4 года назад 0

Одразу чотирнадцять гравців позбулася національна збірна України напередодні трьох найважливіших матчів — товариського в Парижі з чемпіонами світу збірною Франції і двох ігор в Лізі Націй з Німеччиною та Іспанією.

Причиною став спалах коронавірусної інфекції. Спочатку COVID-19 "накрив" донецький "Шахтар", де Пятов і Степаненко отримали позитивні результати тестування на вірус. У підсумку всі "збірники" донецької команди пішли на самоізоляцію і національній команді допомогти не зможуть. Пізніше з тих же причин залишилися за межами заявки кілька інших гравців. Хвороба скосила також одразу трьох воротарів збірної — Пятова, як уже було сказано вище, а також Паньківа і Бойка. Виходить, що захищати ворота української команди треба було одному лише київському динамівцю Георгію Бущану. Підмінити його покликаний легендарний 45-річний Олександр Шовковський, який уже давно повісив бутси на цвях.

Кадровий голод не забарився позначитися на грі українців у столиці Франції, де господарі робили на полі все, що хотіли. Результат справді пригнічує — 1:7 на користь чемпіонів світу. Єдиний гол за збірну України провів Віктор Циганков.

Але справжнє випробування чекає на українську команду вже у суботу, 10 жовтня, коли в Києві на НСК "Олімпійський" з нею зіграє збірна Німеччини. Анітрохи не легший і наступний суперник — збірна Іспанії, яку українці чекають на тому ж місці 13 жовтня.