«Десь розуміли, що медаль у кишені». Емоції українських веслувальниць після невтриманої «бронзи» на Олімпіаді-2024

2 месяца назад 0

Збірна України з академічного веслування зупинилася за крок від медалі Олімпійських ігор у Парижі. У фіналі жіночої парної четвірки українки посіли п'яте місце.

Впродовж майже всієї гонки український екіпаж був претендентом на медалі. Стартові 500 метрів веслувальниці подолали другими, а перед заключними метрами дистанції були фаворитками на "бронзу" у боротьбі з німецькими суперницями.

Академічне веслування: виступи України на ОлімпіадахВтім українки не втримали "бронзу" — на фініші поступилися Німеччині, а також Швейцарії, залишившись у підсумку п'ятими. Та втратили шанс здобути першу за 12 років олімпійську медаль для України в академічному веслуванні.

Після фіналу українські спортсменки дали ексклюзивний коментар для Суспільне Спорт, де розповіли про емоції від підсумкового результату та втраченої нагороди.

Євгенія Довгодько , яка замінила у парній четвірці Наталію Довгодько та не виступила через це в одиночці, вважає, що у команді десь вже розуміли близькість медалі. Але наголосила: у фіналі українському екіпажу вдалося нав'язати боротьбу.

"Вже нагорода те, що ми серед сильніших команд. Це Олімпійські ігри, тут слабких нема. Нас також боялися, і це було непередбачувано щодо того, хто міг виграти. Але ми старалися і віддали все . Раді, що продемонстрували боротьбу. Для нас це найголовніше, що була боротьба, ми намагалися дістати. Десь розуміли, що медаль у нас у кишені, але сталося як сталося" .

Анастасія Коженкова ж натомість наголосила, що говорити про результат після втраченого шансу на медаль їй важко.

"Коли ти йдеш гонку і сказати, що не вистачило сил… Це Олімпійські ігри, тут не буває, що чогось не вистачило. Коли віддаєш все — то віддаєш все. На сьогодні ми п'яті і дуже вдячні нашій країні, всім уболівальникам, ЗСУ і нашому президенту, всім тим, хто душею та тілом з нами. Ми дуже намагалися [здобути медаль], але ось так. Нам дуже важко це говорити, хочеться лише сісти та заплакати, обіймати рідних, щоб у них все було добре" .

Дарина Верхогляд  також відзначила, що у команді були налаштовані на здобуття медалі перед Олімпіадою. І сподівається на те, що з цього результату збірна зробить висновки.

"Ми сюди їхали за медаллю, налаштовували себе на якомога вищий результат. Трішки прикро, але це спорт, так буває. Треба прийняти це та зробити висновки і йти далі" .