Фінал Ліги Чемпіонів. Що варто знати про головну футбольну подію країни

6 лет назад 0

24 травня у Києві стартує фінал одного з найпрестижніших футбольних турнірів — Ліги чемпіонів.

Вже завтра на стадіоні ім. Валерія Лобановського зустрінуться жіночі футбольні команди, німецький "Вольфсбург" та французький "Ліон". Стартує зустріч о 19:00 годині. А 26 травня на футбольних фанів чекає головна подія травня — фінал чоловічих команд. О 21:45 на НСК "Олімпійський" зустрінуться англійський "Ліверпуль" та іспанський "Реал Мадрид", повідомляє expres.ua.

Квитки

Їх, звісно, вже немає. Ні на один матч, ні на інший. Але якщо квитки на жіночий фінал можна було придбати у Києві за 70-100 гривень, то перепустки на чоловічий фінал розпродали ще в березні. Їх можна було придбати лише на офіційному сайті УЄФА, перед тим зареєструвавшись на ресурсі та взявши участь у жеребкуванні. 

Квитки на центральні трибуни коштували 450 євро, на трибуни ближче до кутів поля – 320 євро, за воротами – 160 євро, високі і низькі місця за воротами – 70 євро.

Попри те, що офіційно квитків уже не продають, потрапити на бажаний фінал можна. В інтернеті є чимало оголошень про продаж квитків. Але ціни у спекулянтів — космічні. Квитки на не дуже престижні місця вони продають за 450-500 євро, а за найкращі просять 3-4 тисяч євро. Звісно, гарантій, шо вас не обдурять, нема.

Де подивитися

Тож більшість футбольних фанів буде дивитися фінал по телевізору або в інтернеті. Транслюватимуть його два українські телеканали — "Україна" та "Футбол". Для тих, хто не хоче сидіти вдома або вболівати за улюбленців у спортивному барі, у столиці організували дві локації для перегляду фіналу на великому екрані. Безкоштовно подивитися гру можна буде на Контрактовій площі. Ще одна трансляція буде на Співочому полі, але вона платна. Ціна вхідного квитка коливається від 250 до 350 гривень. Організатори обіцяють великий екран і розваги для дітей. Усі місця трансляцій погоджені з УЄФА. Також фінал у прямому ефірі транслюватимуть найбільші мережі кінотеатрів країни.

У столиці будуть працювати кілька фан-зон. Головна розташована на Хрещатику. Працюватиме вона з 24 по 27 травня. У перший день тут відбудеться відкриття чемпіонату, виступлять українські гурти ДахаБраха та ТНМК. Відвідувачі матимуть ще одну нагоду сфотографуватися з кубками.

 

Фан-зону для вболівальників британського "Ліверпуля" розмістять поблизу парку ім. Тараса Шевченка, а іспанського "Реала" — біля палацу "Україна".

Довкола фіналу

На фінал Ліги чемпіонів у Києві чекать близько 100 тисяч туристів, 20 тисяч мають приїхати у сам день фіналу. Для них організували всілякі розваги. На Софіївській площі уже встановили 20-метрову копію Кубку Ліги чемпіонів — ідеальне місце, щоб зробити фото на пам'ять. Крім того, у день фіналу відбудуться марші футбольних фанів. Вони збиратимуться біля своїх фан-зон, а потім вирушать до стадіону НСК "Олімпійський". На самому Хрещатику, окрім сцени, буде кілька футбольних майданчиків, де змагатимуться дитячі команди. Зона Фестивалю чемпіонів працюватиме щодня до 23.00. У столичних пабах і кафе обіцяють, що не будуть піднімати ціни у дні чемпіонату, щоб не наживатися на туристах. А от власники готелів і хостелів виявилися не такими толерантним. За одну ніч у звичайному хостелі в день чемпіонату правлять 2-3 тисячі гривень. Попри те, місць майже не залишилося.