“Краматорськ” – “Дніпро” 3:1

3 года назад 0

10.10.21. Тур 8. “Краматорськ” – “Дніпро” 3:1 (0:0, 1:1, 2:0).

Обережно почали матч обидві команди, для херсонців це була друга гра на виїзді за три дні, а у господарів ще свіжо було в пам’яті, чим закінчувалася для них меншість на «Фаворит-арені». Проте арбітри двічі відправляли на лавку штрафників молодих гравців «щук» за затримку часу через викиди шайби за межі майданчика. Але обидва рази «Дніпро» грамотно вбивав час меншості, не даючи форвардам суперника вийти на позицію для акцентованого кидка. Щосили працював на останньому рубежі  Сергій Писаренко . Незважаючи на всі зусилля форвардів «Краматорська», на першу перерву команди пішли з нулями на табло.

У 2-му періоді «щуки» знову були змушені на старті грати вчотирьох, господарі знову нічого результативного не створили. Херсонці гостро контратакували, але і у нас все кидки йшли в голкіпера. Гол виник з нічого, сильний, але неточний кидок захисника по воротах Писаренка, відскік шайби і рикошет від щитка воротаря у сітку.

Через хвилину  Рамазан Алдамжаров  міг виводити «Дніпро» вперед, але  Кирило Кучер  встав на шляху шайби. Рахунок зрівнявся, коли «щуки» отримали більшість.  Дмитро Савріцькій  потужно вистрілив від синьої лінії,  Євген Ратушний  перекрив огляд голкіперу, і шайба між щитків вповзла в сітку – 1:1. Шанс вивести свою команду вперед був у  Артема Целогородцева , якого на позицію для кидка вивів  Віталій Кирющенков , але форвард кинув несильно.

«Краматорськ» продовжував кидати «на статистику» в розрахунку на те, що хтось так доб’є. У цьому показнику рахунок на користь господарів 17-11, але на перерву команди пішли при рівних цифрах на табло.

У дебюті 3-й частини гри «Краматорськ» насів на ворота херсонців, але Писаренко надійно зіграв в трьох епізодах поспіль. «Щуки» шукають можливість розігнати свою атаку, але більше часу приділяють обороні. І все ж на 49-й хвилині  Сергій Гриценко  перехоплює шайбу в зоні херсонців і з ходу кидає над щитком голкіпера – 2:1.

«Щуки» рук не опустили, прорвався до воріт  Андрій Русаков , кинув – Кучер на місці,  Микола Дворн і к  підібрав шайбу і добивав слідом – але ні. За 5 хвилин до сирени в штрафбокс їде  Булат Хамматов , і час починає працювати проти «Дніпра». Стійка рятує херсонців, але вже в наступній атаці  Ілля Бабрусєв  реалізує більшість своєї команди. Писаренко, закритий своїми і чужими, чекав кидка низом, а шайба влетіла над його плечем.

По черзі голкіпери виграють очні протистояння з нападниками. Господарі постаралися забрати контроль над шайбою і не дати перевести херсонцям гру в овертайм. За 1:18 хвилину до сирени «Дніпро» змінив воротаря на польового гравця. 29 секунд – кидок  Никити Кардашева  точно в груди Кучеру. Тайм-аут бере тренерський штаб «щук», але рахунок залишається незмінним.

Наступну гру «Дніпро» проведе вдома. У середу  13 жовтня  до Херсону приїжджає «Кременчук». Початок гри о 18:00.

Краматорськ : Кучер (Трус); Таран (А) – Бабрусєв, Мальцев – Ваулн, Афанасьєв – Сирченко, Алексюк – Суховольський; Столяренко (К) – Сергієвський – Градович, Гриценко – Ковальов – Кобильник, Геворкян – Каліничев – Середницький, Говорушко – Семенов .

Дніпро : Писаренко (Захарченко); Ратушний (К) – Саврицький (А), Панков – Кардашев, Філімонов – Кругляков, Бабчук ; Русаков – Хамматов (А) – Алдамжаров, Кирющенков – Дворнік – Целогородцев, Гринкевич – Булах – Кашевко, Дуюн.

Шайби : 1:0 – Градович (Сергієвський, Бабрусєв), 25:34: 1:1 – Саврицький (Алдамжаров, більш.), 32:14; 2:1 – Гриценко (Мальцев, Ваулін), 48:49; 3:1 Бабрусєв (Каліничев, Ковальов, більш.), 55:30.

Джерело: Новини «Дніпро» – «Дніпро»