Шаховий турнір пам’яті Заслуженого тренера України В.О.Войнаревича

4 года назад 0

З 5 по 12 вересня 2020 року в шаховому клубі каховського Палацу культури «Меліоратор» відбувся традиційний відкритий міський турнір з шахів, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України В.О.Войнаревича. Змагання проводились в рамках заходів з нагоди відзначення Дня фізичної культури і спорту та 229-ї річниці з дня заснування м. Каховки, та були організовані Федерацією шахів м. Каховки при підтримці відділу у справах молоді та спорту Каховської міської ради та відділу культури.

В змаганнях взяли участь 36 шахістів різного віку з Каховки, Каховського району та Н.Каховки. Першість у турнірі розігрувалась за швейцарською системою з 11 турів та контролем часу 20 хвилин на партію кожному з учасників за міжнародними правилами гри у швидкі шахи (рапід).

У підсумку напруженої та безкомпромісної спортивної боротьби переможцем ХІІ-го відкритого міського шахового турніру, присвяченого пам’яті ЗТУ В.О.Войнаревича 2020 року, став новокаховчанин Олександр Межуєв з результатом 9,5 очок з 11-ти можливих. Срібним призером турніру (другий рік поспіль) став каховчанин, кандидат у майстри спорту Дмитро Кузьоминський (9 очок), бронза – у кандидата у майстри спорту з Каховки Артура Ралка (8,5 очок).  

У заліку серед ветеранів кращий результат показав Анатолій Назаров з Роздольного. Друге місце серед ветеранів у каховчанина Олега Пільщікова, а третє у Всеволода Рябошапки (Каховка).

Кращий результат у цьому турнірі на жіночій дошці у новокаховчанки, Міжнародного майстра Юлії Зінкевич, другий та третій – у каховчанок: Євгенії Ралко та Оксани Бердникової.

У заліку серед юнаків кращими були каховчанин Ростислав Надєєв (другий рік поспіль), Святослав Зінкевич (Н.Каховка) та Кирило Кириченко (Каховка), а серед дівчат – Поліна Бабій (Каховка), Марія Тимченко (Н.Каховка) та Єва Тишковець (Каховка).

За підсумками турніру переможці та призери турніру за категоріями були нагороджені почесними грамотами і медалями.

 

Попереду у каховських шахістів нові змагання. Вже 19 вересня 2020 року в шаховому клубі МПК «Меліоратор» о 10.00 стартують змагання за Кубок Каховського шахового клубу – 2020.