Вісім українських тенісисток отримали суперниць на Вімблдоні-2024: результати жеребкування

2 дня назад 0

Матчі першого раунду стартують 1 липня.
Українські тенісистки отримали суперниць в основній частині третього тенісного Грендслему 2024 року — Вімблдону. За результатом жеребкування визначили сітку змагань.

Вімблдон – найбільший тенісний турнір на трав'яному покритті, що входить до серії Великого шлему. В основну сітку турніру в 2024 році потрапили вісім українок: шість за рейтингом та ще дві за результатом кваліфікації.

Зокрема три гравчині отримали номери посіву: Марта Костюк (18), Еліна Світоліна (21) і Даяна Ястремська (25). Несіяними змагання розпочинатимуть Леся Цуренко, Ангеліна Калініна, Катерина Байндль та дві кваліфаєрки – Дар'я Снігур та Юлія Стародубцева.

З ким гратимуть українки

  • Марта Костюк (Україна, 18): Ребекка Шрамкова (Словаччина, WTA №103)

Свій четвертий розіграш турніру перша ракетка України розпочне проти представниці Словаччини Шрамкової. Тенісистки в одиночному розряді зустрічались лише раз, тоді перемогла словацька гравчиня. Найкращим результатом Костюк на трав'яному мейджорі є вихід у третє коло турніру у 2023 році.

  • Еліна Світоліна (Україна, 21): Магда Лінетт (Польща, WTA №46)

Для Світоліної це буде дев'ятий вихід в основі цього Грендслему. Експерша ракетка України двічі доходила до півфіналу: у 2019-му та 2023-му. На Вімблдоні-2024 тенісистка стартує з матчу проти представниці Польщі Магди Лінетт. Наразі рахунок особистих зустрічей 2:1 на користь Світоліної.

  • Даяна Ястремська (Україна, 25) : Надія Подороска (Аргентина, WTA №65)

Ястремська, яка минулого року поступилась у фіналі кваліфікації, в сезоні-2024 одразу потрапила до основної сітки. Загалом для Даяни це буде третій виступ на Вімблдоні. Найкращим результатом лишається вихід до 1/8 фіналу у 2019 році. З суперницею першого кола – аргентинкою Подороскою – гравчиня зустрічатиметься на корті вперше.

  • Ангеліна Калініна (Україна) : Еліна Аванесян (WTA №81)

Ангеліна Калініна втретє зіграє в основній сітці турніру. У двох попередніх сезонах гравчиня виходила до другого кола змагань. З "нейтральною" Аванесян, яка зазнала травми на турнірі в Істборні, українка зіграє вперше в кар'єрі.

  • Леся Цуренко (Україна) : Варвара Грачьова (Франція, WTA №68)

Цуренко проведе свій 11-й розіграш Вімблдону. Українка показала свій найкращий результат на британському мейджорі у сезоні-2023 – дійшла до четвертого кола змагань. З Варварою Грачьовою тенісистка раніше зустрічалась двічі: рахунок особистих зустрічей 1:1.

  • Катерина Байндль (Україна) : Лаура Зігемунд (Німеччина, WTA №73)

Українка вшосте виступить в основній сітці Вімблдону. Однак ще жодного разу Байндль не долала стартове коло Грендслему. У першому колі Байндль змагатиметься з представницею Німеччини Лаурою Зігемунд. Гравчиня п'ять разів грала проти німкені, але перемагала лише раз.

  • Дар'я Снігур (Україна, Q) : Осеан Доден (Франція, WTA №80)

Снігур вперше зіграє на трав'яному мейджорі. Українка з четвертої спроби змогла пробитись до основної сітки турніру. У першому колі змагань Снігур, яка посідає 131-ше місце світового рейтингу, зійдеться у протистоянні з француженкою Осеан Доден. Гравчині вже двічі проводили офіційні зустрічі, наразі 2:0 веде Доден.

  • Юлія Стародубцева (Україна, Q) : Алісон ван Ейтванк (Бельгія, WTA №252)

Також дебютує на Вімблдоні Стародубцева. Гравчиня з першої спроби подолала кваліфікацію на Грендслем у Великій Британії. В матчі першого кола українка також вперше змагатиметься проти бельгійки Алісон ван Ейтванк.
Матчі основної сітки Вімблдону-2024 розпочнуться 1 липня.

Турнірна сітка: основні моменти

  • Між собою українки можуть перетнутись вже у другому колі змагань.  Потенційна пара для "дербі" на цій стадії турніру — Леся Цуренко проти Даяни Ястремської. А у третьому колі одна з українок може натрапити на Аріну Сабалєнку – "нейтральну" тенісистку з Білорусі.
  • Калініна – єдина українка, хто вже у першому колі зіштовхнувся з "нейтральною" тенісисткою з російським паспортом.
  • Якщо Байндль здолає перше коло, то у 1/32 фіналу зіграє проти Єлєни Рибакіної, четвертої ракетки світу.
  • Стародубцева у другому колі може перетнутись із восьмою ракеткою світу, представницею Китаю Цінь Вень Чжен.