Вперше в історії в основній сітці Вімблдону зіграють дві спортсменки з Херсонщини

2 месяца назад 0

На Вімблдоні — головному тенісному турнірі сезону на трав'яному покритті — українки встановили рекорд представництва: вперше в історії вісім спортсменок гратимуть в основній сітці. Дві з них — родом з Херсонщини.  розповідає деталі.

Отже, Україна вперше представлена вісьмома спортсменками. Найвищу позицію нині посідає  Марта Костюк — вона 18-та у світовому рейтингу. Незважаючи на те, що дві позиції втратила, Марта продовжує очолювати національний рейтинг, хоча багаторічна перша ракетка України  Еліна Світоліна  — неподалік: вона нині 21-ша. Представництво українок на Вімблдоні 2024 рокуФото: btu.org.uaАвтор:  btu.org.ua Вперше на Вімблдоні зіграють одразу дві тенісистки родом з Херсонщини: 44-та ракетка світу  Ангеліна Калініна  та 153-тя у світовому рейтингу  Юлія Стародубцева.  Обидві — родом з окупованої нині  Нової Каховки , там і почали сходження на вершини світового тенісу. І хоч Калініна вже має досвід виступів на всіх турнірах Великого шолому, то для Юлії Стародубцевої — це перший досвід гри в основній сітці трав'яного мейджору.

Ангеліна Калініна розпочне виступи вже 1 липня: вона зіграє з «нейтральною» росіянкою  Еліною Аванесян  (росіяни та білоруси грають під «нейтральним» прапором), яка нині посідає 81-шу позицію у світовому рейтингу. Юлія Стародубцева також стартує у перший день основної сітки змагань — 1 липня — та зіграє з бельгійкою Елісон Ван Ейтванк, яка нині посідає 252-ге місце у світовому рейтингу.