Андрій Гордєєв: «Ми бережемо спокій не лише в Україні, а й в Європі!»

Андрій Гордєєв: «Ми бережемо спокій не лише в Україні, а й в Європі!»

7 лет назад 0

В Україні перебувають представники робочої групи ЄС з питань Східної Європи та Центральної Азії (COEST), а також співробітники Представництва Європейського Союзу в Україні.

7 травня іноземна делегація офіційно зустрілася з заступником Міністра МЗС України з питань євроінтеграції Оленою Зеркаль, Генеральним прокурором України Юрієм Луценком та Міністром з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України Вадимом Чернишом.

Цьогоріч робоча група ЄС з питань Східної Європи та Центральної Азії (COEST) та співробітники Представництва Європейського Союзу в Україні вирішила провести виїздне робоче засідання в Одесі та Херсоні, щоб на власні очі пересвідчитися, як впроваджуються реформи на місцях, зокрема децентралізації та медична, та безпосереднього поспілкуватися з керівниками Херсонської та Одеської областей.

8 червня поважні делегати у складі старших дипломатів 28-ми держав-членів ЄС та співробітники Представництва Європейського Союзу в Україні зустрілися з очільником ОДА Андрієм Гордєєвим у залі засідань облдержадміністрації.

«Співробітництво з Європейським Союзом відіграє ключову роль у формуванні стратегії розвитку Херсонщини. І у своїй роботі ми спираємося саме на європейський досвід і намагаємося впроваджувати найкращі його приклади», — наголосив Андрій Гордєєв.

Також в рамках зустрічі присутні обговорили нагальні питання, а саме: загальний політичний та економічний стан в регіоні, впровадження економічних реформ, інвестиційні можливості області та ситуацію на окупованій території.

«Запевняю, що Херсонщина не збирається бути частиною іншої держави», — прокоментував голова Андрій Гордєєв.

У ході дискусії учасники засідання відзначили можливості Херсонщини, як у туристичній сфері, так і в агропромисловій.

В свою чергу голова ради COEST Каролін Вінот акцентувала свою увагу на децентралізації та зазначила, головне на що звертає увагу ЄС — сприйняття всіляких реформ суспільством. І наголосила, що адміністрація має велике значення та вплив у формуванні поглядів громадян.

Під час обговорення виступили представники із різних країн, які небайдуже ставляться до ситуації на півдні України. Делегата із Польщі пані Марію турбувало питання спокою на Херсонщині та взаємодію місцевого самоврядування із центральною владою.

«Ми бережемо спокій не лише в Україні, а й в Європі!», — заспокоїв очільник області.

Представника Фінляндії Жанне Хірвонен цікавило виконання реформ на регіональному рівні.

Член COEST з Німеччини Томас Вайх долучився до слів очільника ОДА та згоден, що безвіз є важливим кроком для України.

А представник Хорватії Тамара Тафра підтримала український народ:

«Наша країна також пройшла цим шляхом. Бажаю, щоб ви найближчим часом змогли відновити довіру між вами та мешканцями Криму!».

Голова ОДА висловив щиру вдячність Європейській спільноті, зокрема Представництву Європейського Союзу в Україні, за підтримку держави у складний час.

Насамкінець, Андрій Гордєєв підкреслив, що облдержадміністрація готова всіляко підтримувати і сприяти діяльності в регіоні як Представництва ЄС, так і присутніх сьогодні членів Робочої групи ЄС з питань Східної Європи та Центральної Азії.

«Сподіваюся, що у майбутньому ми спільно реалізуємо проекти, зорієнтовані на розвиток як Херсонської області, так і України в цілому»,- додав керівник області.