Херсонщина розвиває сонячну енергетику

Херсонщина розвиває сонячну енергетику

7 лет назад 0

Сьогодні, 12 червня, відбулося урочисте відкриття фотогальванічної електростанції «Білозерка» встановленою потужністю 9 МВт в Білозерському районі, Херсонської області.

Електростанція займає площу 19,9 га і щорічно генеруватиме понад 14 млн. кВт-рік електроенергії, зменшуючи майже на 13,9 тис. тон за рік кількість викидів СО2 в атмосферу.

На відкриті був присутній голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв.

Під час заходу очільник області зазначив: «Минулого року на Міжнародному інвестиційному форумі «Таврійські горизонти» ми розпочали активне пропагування області як території ефективної для використання енергії сонця та вітру, визначили стратегію на розвиток зеленої економіки. Сьогодні ми маємо гарний приклад, коли є сприяння інвестору, співпраця та надання робочих місць. Відкриття сонячної електростанції «Білозерка» є дуже важливим кроком по забезпеченню національної енергетичної незалежності України».

Керівник компанії «Ренджи Бершадь» Олександр Кірєєв розповів, що сьогодні відкривається об’єкт, який відповідає енергетиці майбутнього.

Будівництво сонячної електростанції тривало 2 місяці. За цей термін близько 300 жителів прилеглих сіл і міст отримали робочі місця. Реалізація проекту стала можливою завдяки злагодженій праці співпраці місцевої влади, інвесторів, інженерів та генпідрядної організації групи компаній KNESS. Вклад інвестиційної групи у будівництво сонячних станцій — 50 млн.дол. До кінця року планується введення ще трьох станцій, встановленою потужністю 45,5 МВт.

Насамкінець Андрій Гордєєв подякував компанії «Ренджи Бершадь» за довіру, а ТОВ «Подільський Енергоконсалтинг» за якісну і професійну роботу. А також зазначив, що Херсонщина відкрита для будь-яких інвестицій.

Нагадаємо, що на даний час на Херсонщині вже встановлено 51,86 МВт наземних сонячних електростанцій.