Каховський депутат та екс-мер вже 2 роки служить у Збройних силах України

2 месяца назад 0

Каховський міський голова (2015-2020) та депутат Каховської міської ради (“Пропозиція”) Андрій Дяченко вже 2 роки служить у ЗСУ. Про це повідомляє сайт газети “Гривна”.

Дяченко опублікував фотографію в соціальній мережі Facebook і повідомив, що є командиром саперного взводу.

На початку повномасштабного вторгнення РФ, у квітні 2022 року каховський журналіст Олег Батурін опублікував інформацію, нібито Андрій Дяченко став колаборантом і отримав від окупантів посаду «першого заступника міського голови» Каховки Павла Філіпчука. Батурін при цьому зазначив, що інформація надана … Каховською міською радою.

«На початку війни Дяченко з родиною виїхав з міста, а нещодавно, перед своїм “призначенням” повернувся. Його видання Каховские новости віднедавна теж почало публікувати проросійські повідомлення і пропагувати окупантів», – написав тоді Батурін на сторінці в соціальній мережі Facebook.

Інформацію Батуріна тоді і сам Дяченко, і партія «Пропозиція» назвали брехнею і фейком. Батурін інформацію не спростовував і не вибачався, неправдива інформація досі розміщена в профілі “ Oleh Baturyn ” в соцмережі.

Це не завадило Олегу Батуріну, який на початку повномасштабного вторгнення РФ провів “на підвалі” 8 днів, у червні 2022 року отримати державну нагороду як журналісту — орден “За заслуги” III ступеня.