Родина Гандзюк вимагає 23 мільйони компенсації

4 года назад 0

Родина загиблої радниці Херсонського міского голови, в.о. керуючої справами виконавчого комітету Херсонської міської ради Гандзюк Катерини Вікторівни вимагає від голови Херсонської обласної ради Мангера Владислава Миколайовича та колишнього помічника-консультанта депутата Херсонської обласної ради Левіна Олексія Олексійовича  моральну компенсацію у розмірі 23 000 000 гривень. Про це заявила представниця потерпілих Ольга Веретільник під час засідання суду, передає кореспондент УНН. Мангер та Левін знаходяться в СІЗО СБУ.

За слова представника родини, потерпілі — це батько Гандзюк, мати Гандзюк та чоловік загиблої Денисов, вони постійно перебували в лікарні поруч з Катериною Гандзюк, через що були змушені залишити свою роботу, витратили значні кошти на переїзд з Херсона до Києва і т.і.

Нагадаємо, напад на Гандзюк було скоєно 31 липня 2018 року. Внаслідок нападу Гандзюк отримала хімічно-термічні опіки близько 40 відсотків тіла, голови, ока, руки і померла в реанімації в Києві 4 листопада 2018 року.

Виконавці нападу на Гандзюк були затримані, визнали свою вину і отримали різні строки.

Адвокати обвинуваченого Мангера неодноразово заявляли про невинуватість підзахисного та звинувачували у тому, що сталось з Гандзюк, генерала СБУ Доценка Данила Ігоровича.

За часів Президента України Порошенка Петра Олексійовича батько Гандзюк Віктор Михайлович отримав відзнаку “Заслужений лікар України”.