Генічеський район отримав швидку для пацієнтів у критичному стані

3 года назад 0

В останній день червня Генічеська станція екстреної (швидкої) медичної допомоги і медицини катастроф отримала автомобіль «швидкої» класу С на базі автомобіля Fiat — реанімобіль, призначений для проведення лікувальних заходів, транспортування та моніторингу стану пацієнтів, які перебувають у тяжкому або критичному стані.

«Літо — у розпалі, — розповідає завідувач станції Валерій Дронов. — На кожну бригаду припадає по 14—15 викликів, вони щодоби намотують по 300 — 400 кілометрів. У бригади, яка базується у селі Рівному, раз на 3 дні летять ресори. Машини часто відправляємо на капітальний ремонт. Їх підміняють старенькі УАЗи.

«Великою справою для громади і району» називає Валерій Іванович новий реанімобіль. Лише прилад контролю повітря, яке видихає хворий, коштує близько 40 тисяч гривень. А ще у новій швидкій є дефібрилятори, сучасні носилки та інші потрібні для пацієнтів у критичному стані прилади.

Новий реанімобіль до Генічеська привіз директор обласного територіального центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф Юрій Бовкун. На почесну подію запросили голову РДА Сергія Олефіренка, райради Сергія Коржевого, міського голову Олександра Тулупова. Разом вони обговорили перспективи розвитку швидкої у Генічеському районі.

Крім нової автівки, станція швидкої допомоги отримає також капітальний ремонт фасаду. З державного бюджету на це виділено більше мільйона гривень. Підрядники, котрі приїхали разом з Юрієм Бовкуном, мають почати ремонтні роботи найближчим часом.

На запитання, чому таку увагу приділяють саме Генічеському району, Юрій Вікторович пояснив: саме тут знайдено нормальний алгоритм взаємодії з місцевою владою. Свого часу на умовах співфінансування з міського і районного бюджетів станція швидкої допомоги змогла купити нове авто, зробити ремонт покрівлі, замовити виготовлення спецодягу.

Днями нові автівки, але класу В, мають отримати бригади «швидкої» у Новоолексіївці та Рівному. У останньому має з’явитися Citroën — авто, про яке у селах можуть лише мріяти.

Андрій БЕЙНИК.

Фото автора.

На фото

Юрій Бовкун і Валерій Дронов біля нової швидкої